Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că decizia privind compensarea preţului la carburanţi cu 50 de bani a fost luată în coaliţia de guvernare, menţionând că nu s-a discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private.

Ce a spus premierul

„În momentul în care am luat această decizie, ea a fost discutată în coaliţie şi a fost agreată de către toţi membrii coaliţiei.

De asemenea, a fost discutată şi soluţia, ţinând cont că trebuie să fim cât se poate de realişti şi să vedem care este suma de bani pe care o avem în bugetul statului. Fiecare dintre noi, personal, aş fi vrut să fi putut să asigurăm o compensare mai mare, dar în momentul acesta vreau să ştie toţi cetăţenii ţării că aceasta este realitatea, atât am putut asigura de la bugetul statului. Şi am făcut în aşa fel încât să discutăm inclusiv cu industria, pentru că nu ne dorim ca şi în România să ajungem la restricţionarea cantităţii de carburant care se poate cumpăra de la pompă. De asemenea, am căutat ca prin această măsură să existe asigurarea de carburant necesar desfăşurării activităţilor economice. Doresc, de asemenea, să menţionez că prin această măsură nu le anulăm pe celelalte care sunt deja în vigoare.
Ea este o măsură complementară”
, a afirmat Ciucă, întrebat, după şedinţa BPN al PNL, dacă există şi varianta plafonării preţurilor la carburanţi, după ce se va aplica măsura compensării cu 50 de bani.

Citeste si: Nicolae Ciucă, explicații despre plafonarea prețului la carburanți: La o tonă de petrol național trebuie să importăm 3 tone și ceva

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier- wowbiz.ro

Premierul a menţionat că decizia de compensare a preţului a fost luată pe un termen de referinţă de trei luni, deoarece „este clar că piaţa este foarte volatilă” şi trebuie să se ţină cont de „întreaga dinamică a pieţei” şi să se intervină „atunci când este cazul”.

Va fi adoptată o ordonanță de urgență

Întrebat în legătură cu mecanismul prin care benzinăriile să fie obligate să facă această reducere a preţului:

„Sincer, nu am intrat în acest detaliu. Dar vom analiza şi vom veni cu răspuns în acest sens. Măsura se va concretiza într-o ordonanţă de urgenţă. Ca atare, ea va trebui să fie aplicată. Mediul privat este liber să îşi stabilească măsurile şi modalitatea în care îşi desfăşoară businessul. Deci, în acest moment, reglementarea este la nivelul Guvernului şi ea va cuprinde întreg spectrul, sincer, încă o dată nu am discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private”, a adăugat Ciucă.

Citeste si: Accident grav pe autostrada A1. Două microbuze, dintre care unul cu pasageri, s-au ciocnit

Citeste si: Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că nu era vorba de Giuly, era vorba de tine.”- kfetele.ro

Citeste si: Imaginea bizară cu Radu Ștefan Bănică într-un sicriu. De ce a făcut artistul acest gest: ”Am stat o oră și ceva în el”- radioimpuls.ro

Ordonanța de urgență care reglementeaza acordarea reducerii de 50 de bani la prețul unui litru de carburant urmează să fie adoptată în următoarea ședință de Guvern.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si