Noaptea Muzeelor 2021 este un eveniment de anvergură care an de an atrage milioane de români pentru a descoperi istoria și cultura națională. Anul acesta, sunt pregătite pentru public o mulțime de activități.

Când este Noaptea Muzeelor 2021

Anul acesta, Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie 2021, la nivel național. Sunt pregătite 185 de soații culturale din 72 de localități.

Vor fi expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar şi unele activări în mediul online, anunţă organizatorii. 

Noaptea Muzeelor 2021 data.  Programul muzeelor participante și cum se va desfășura anul acesta marele eveniment
Noaptea Muzeelor 2021 data. Programul muzeelor participante și cum se va desfășura anul acesta marele eveniment[Sursa foto: Facebook - Noaptea Muzeelor]

Citeste si: VIDEO- Perioada comunistă, reînviată într-o expoziție spre aducere aminte

”De la Comana la Iaşi, de la Bucureşti la Aiud şi de la Craiova la Dorohoi sau Cluj-Napoca, ediţia Noaptea Muzeelor de anul acesta trece prin toate colţurile ţării şi este foarte efervescentă, creativă şi incluzivă. Avem peste 180 de activări artistice în toată ţara şi ne bucurăm foarte mult că, după un an extrem de complicat, în care am stat foarte mult în mediul online, putem invita publicul şi comunităţile la zeci de evenimente culturale primitoare, ca în vremurile bune”, a declarat Dragoş Neamu, manager Noaptea Muzeelor.

Program Noaptea Muzeelor 2021

Noaptea Muzeelor este una dintre cele mai apreciate mărci culturale şi este organizată anual de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR), fiind aşteptat de public cu mare interes, în fiecare an.

Noaptea Muzeelor 2021 data.  Programul muzeelor participante și cum se va desfășura anul acesta marele eveniment
Noaptea Muzeelor 2021 data. Programul muzeelor participante și cum se va desfășura anul acesta marele eveniment[Sursa foto: Facebook - Noaptea Muzeelor]

Programul complet poate fi consultat pe pagina oficială Noaptea Muzeelor 2021.

Noaptea Muzeelor 2021 București, Brașov, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Bacău, Timișoara

Noaptea Muzeelor 2021 se va desfășura 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi, provenind din 37 de judeţe ale ţării.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: „Avem deja patru, acum s-a născut alta. Omoar-o”. 35 de moașe au ucis 1.000 de bebeluși fetițe. Acum ele povestesc ce s-a întâmplat- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Istorie românească la doar un click distanță- arhive digitalizate

Toate muzeele şi casele memoriale din componenţa Muzeului Municipiului Bucureşti vor putea fi vizitate sâmbătă, de Noaptea Muzeelor, cu intrare liberă în intervalul orar 16.00 - 22.00 (ultima intrare), cu excepţia Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", care va fi deschis între orele 20.00- 02.00 (ultima intrare), anunță organizatorii.

Noaptea Muzeelor 2021, instituții participante: Palatul Suţu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, Muzeul George Severeanu, Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck, Colecţia de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Muzeul Victor Babeş şi Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Noaptea Muzeelor 2021 data.  Programul muzeelor participante și cum se va desfășura anul acesta marele eveniment
Noaptea Muzeelor 2021 data. Programul muzeelor participante și cum se va desfășura anul acesta marele eveniment[Sursa foto: Facebook - Noaptea Muzeelor]

Citeste si: 10 curiozități și lucruri mai puțin știute despre castelul Peleș

Cum se va desfășura Noaptea Muzeelor 2021

Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfăşura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea Covid-19.

Citeste si: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce faci în weekendul 14-15 septembrie 2024? Hai să vezi ce locuri frumoase ți-am găsit pentru a-ți petrece timpul liber- radioimpuls.ro

Citeste si: „O grădină cu trandafiri plini de stele”: Noi imagini spectaculoase cu galaxia Andromeda, strălucind în roșu, au fost publicate de NASA- antena3.ro

Citeste si: Top 8 locuri pe care să le vizitezi în România fără nicio urmă de regret

Iniţiat în urmă cu 17 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Reţeaua Naţională de Muzeelor (RNMR).

În anul 2020, în contextul pandemiei Covid-19, într-o perioadă extrem de dificilă la nivel mondial pentru sectorul cultural, peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara au sărbătorit Noaptea Muzeelor pe 14 noiembrie, prin evenimente culturale desfăşurate în marea lor majoritate în mediul online.

Primaria Municipiului Bucureşti, deschisă pentru prima dată locuitorilor oraşului

PMB a ales pentru Noaptea Muzeelor să prezinte publicului două expoziţii despre istoricul clădirii şi al Bucureştiului.
La parterul clădirii, bucureştenii vor putea vizita expoziţia „Uranus Acum”- o evocare şi o încercare de recuperare a spiritului cartierul Uranus, demolat de regimul comunist. La etajul 1, va fi amenajată o expoziţie dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea- fost Palat al Ministerului Lucrărilor Publice. La etajul 2, vizitatorii vor putea urmări în format video proiectul de reconstrucţie în realitate virtuală a Muzeului Simu, demolat în perioada comunistă.

Programul de vizitare este de la ora 18.00 şi până la miezul nopţii. Accesul în clădire se va face în grupuri de câte 10- 15 persoane, pe la intrarea principală, iar vizitele vor fi ghidate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si