VIDEO - Noi reguli pentru terasele din Brașov. Primăria vrea mai mult spațiu pentru pietoni

Primăria Braşov vrea să schimbe regulile privind terasele care își desfășoară activitatea pe timpul verii în centrul orașului. Autoritățile au prezentat un ghid care prevede o serie de recomandări şi reguli de bună practică pentru agenţii economici care vor solicita autorizaţii pentru a-şi desfăşura activitatea pe domeniul public.

Author: Andreea Albu vineri 03 februarie 2023 , 14:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ghidul de bune practici va delimita clar spațiul destinat clienților de cel al pietonilor. Primarul Braşovului, Allen Coliban, a explicat că noile reguli pornesc de la nevoia de mai mult spaţiu pentru pietoni şi a vorbit de faptul că, în sezonul

trecut, multe dintre terase s-ar fi extins peste spaţiul aprobat de Primărie.

Ce a transmis primarul Brașovului

„Avem un ghid de bune practici de la care să pornim tot ceea ce înseamnă proces de autorizare, pentru că e important să prioritizăm spaţiul public în sensul pietonilor, în sensul cetăţenilor şi nevoilor lor. Avem nevoie de mai multe bănci, avem nevoie de mai mult spaţiu pentru relaxare, pentru interacţiune, pentru plimbare, şi în acest sens e bine să fie rezolvate nişte probleme şi să se clarifice nişte norme aplicabile pe regulamentele actuale”, a spus primarul.

Citește și: Bărbat arestat după ce a instigat o femeie să fure bani şi bijuterii din locuinţa tatălui acesteia

Primarul Brașovului a menţionat că sezonul trecut, Primăria a primit „foarte multe reclamaţii” pentru că normele aflate în vigoare nu erau respectate și ar fi fost nevoie chiar de intervenția Poliției Locale. 

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Citește și: Silviu Prigoană a reacționat la declarațiile făcute de fosta sa soție: ”nu cred că e în regulă să faci diferite afirmații publice, adevărate sau neadevărate”

De asemenea, proprietarii restaurantelor şi barurilor vor fi nevoiți să strângă terasele pe timpul nopţii şi să reducă dimensiunile reclamelor de pe umbrele.

Proprietarii vor fi nevoiță să strângă terasele pe timpul nopții

Potrivit reprezentanților primăriei, în prezent sunt aproximativ 4.000 de locuri la terase şi cel mult 100 de locuri pe bănci.

„Recomandările legate de relaţia cu mobilierul public sunt foarte importante. Mobilierul public are poziţie fixă, trebuie să aibă rază de protecţie de minimum 3 metri pe fiecare parte. De exemplu, dacă ai o bancă, nu poţi să te apropii cu terasa la mai mult de 3 metri de bancă. Şi nu poţi s-o muţi, evident, pentru că mobilierul public e foarte important pentru persoane vârstnice, pentru persoane cu copii, sunt puncte de odihnă, sunt chiar esenţiale pentru categoria de vârstă principală, de fapt, din Centrul vechi, o populaţie care îmbătrâneşte”, a explicat arhitectul Alexandru Belenyi, coordonatorul echipei care a realizat ghidul.

Citește și: Tânărul din Iași, care a împușcat bărbatul din fața blocului, a fost prins în Republica Moldova

Ghidul a fost realizat în cadrul proiectului Hub-in şi este o iniţiativă finanţată prin programul „Orizont 2020” al UE, menit să susţină procesul de regenerare a centrelor istorice, urmând principii de sustenabilitate, combaterea „turistificării”, valorificarea patrimoniului şi conservarea specificului local.

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

Citește și: Aliata fraților Tate, fosta polițistă, a fost trântită la pământ când a vrut să dea un bilet reporterilor

Acesta va fi prezentat proprietarilor de cafenele și restaurante vineri și va fi transmis, ulterior, spre avizare Direcţiei Județene pentru Cultură Braşov.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si