Din fericire doar 10 cazuri ale noii tulpini de coronavirus — denumită B.1.1.529 — au fost raportate până la acest moment. Varianta Botswana de coronavirus are 32 de mutații, multe dintre ele sugerând că este mai rezistente la vaccinul anti-COVID.

Citeste si: Medicul epidemiolog Adrian Marinescu: "E clar că vom avea sărbători liniștite"

Noua variantă Botswana a SARS-Cov2, descoperită în trei țări

Experții britanici au tras un semnal de alarmă cu privire la o nouă variantă de Covid despre care se crede că a apărut în Botswana, care este cea mai mutată versiune a virusului de până acum, scrie Daily Mail.

Noua variantă a fost deja observată în trei țări, sugerând că varianta este mai răspândită decât se știe în acest moment. Acesta poartă 32 de mutații, dintre care multe sugerează că este foarte transmisibil și rezistent la vaccin și are mai multe modificări ale proteinei sale de vârf decât orice altă variantă.

Citeste si: OMS, anunț sumbru despre varianta Delta de coronavirus

Profesorul Francois Balloux, genetician la University College London, a spus că probabil mutația a apărut într-o infecție persistentă la un pacient imunocompromis, posibil o persoană cu virusul HIV nediagnosticat.

Medicul care a descoperit noua tulpină o descrie ca "oribilă"

Modificările în proteina spike fac dificilă lupta împotriva noilor infectări, deoarece sistemul imunitar este antrenat să recunoască o versiune mai veche a acestei părți a virusului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Dr. Tom Peacock, virolog la Imperial College, care a constatat primul răspândirea tulpinii Botswana, a descris combinația de mutații a variantei drept „oribilă”.

Citeste si: Prima țară din lume care organizează referendum pentru certificatul COVID-19

Expertul a avertizat că B.1.1.529, numele științific al variantei de SARS-Cov2, are potențialul de a fi „mai rea decât aproape orice altceva despre” – inclusiv tulpina Delta, dominantă la nivel mondial.

Veste bună: cele 32 de mutații fac noua tulpină mai puțin stabilă

Oamenii de știință au declarat pentru MailOnline că numărul fără precedent de mutații ar putea lucra împotriva noii tulpini și ar putea să o facă „instabil”, împiedicând-o să se răspândească.

Ei au spus că „nu este nevoie să fiți prea îngrijorați”, deoarece nu există încă semne că acesta se răspândește rapid. Până în prezent, trei infecții au fost detectate în Botswana și șase în Africa de Sud, unde supravegherea variantelor este mai robustă.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Patriarhul Daniel a anunțat public că s-a vaccinat anti-COVID

Varianta din Botswana poartă mutații K417N și E484A care sunt similare cu cele de pe varianta „Beta” din Africa de Sud, care a făcut-o mai capabilă să evite vaccinurile anti-COVID.

Dar are și N440K, găsit pe Delta, și S477N, pe varianta din New York, care sunt, de asemenea, legate de evadarea anticorpilor.

Varianta are, de asemenea, mutațiile P681H și N679K care sunt „rar întâlnite împreună” și ar putea să o facă și mai rezistentă la vaccin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si