Răsturnare de situație în cazul restricțiilor dure din sectorul 5. UPDATE

Primăria sectorului 5, condusă de primarul Cristian Popescu Piedone, nu a așteptat o decizie unitară pentru toată Capitala și a impus propriile reguli, intrate în vigoare deja de azi, printre care program redus pentru mall-ur, hypermarketuri, supermarketuri, terase, service-urile auto, spălătorii. Acum, Prefectura Capitalei vrea să anuleze decizia în instanță.

Author: Razvan Ilie joi 25 martie 2021 , 09:56

Programul farmaciilor din sectorul condus de primarul Piedone nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectura Capitalei va ataca în instanță deciziile referitoare la restricţiile decise de Primăria sectorului 5, a anunțat joi dimineață prefectul Alin Stoica.

Dispoziţiile luate de primarul sectorului 5 vor fi atacate în contencios administrativ, a precizat prefectul Capitalei.

UPDATE 12.30.  Primarul Cristian Popescu Piedone a anunțat că suspendă pentru moment dispoziția privind restricțiile anunțate pe raza sectorului 5. Decizia a fost luată după ce a discutat la telefon joi dimineață cu prefectul Alin Stoica. 

Citeste si: Ziua în care se decid noi restricții pentru Capitală. La ce oră este ședința de Guvern

Prefectul Capitalei: Dispozițiile de la sectorul 5 nu sunt legale

”La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziţii care nu sunt legale.

Aseară am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă, astăzi de dimineaţă, în faţa refuzului respectiv, o să acţionăm în instanţă. Şi o să informăm şi Primăria să ştie că dispoziţiile respective sunt suspendate”, a declarat Alin Stoica, joi dimineața.

Programul mall-urilor a fost redus în sectorul 5 al Capitalei, începând de joi, 25 martie, după intrarea în vigoare a deciziei autorității locale. Pe lângă mall-uri, această decizie include și hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc.

Citeste si:  Carantină prelungită în Timișoara pentru alte 7 zile

Restricții dure în secorul 5 începând de azi

Măsura închiderii mall-urilor și marilor magazine la ora 19.00  va fi în vigoare până în 11 aprilie, de luni până vineri.

În weekend, restricțiile sunt și mai dure. Sâmbătă-duminică: mallurile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 şi 15.00.

Pieţele agroalimentare se vor închide la ora 17.00 în timpul săptămânii, iar  sâmbăta şi duminica la ora 15.00.

Programul farmaciilor din sectorul condus de primarul Piedone nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

„În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți.

Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Poliția Locală a Sectorului 5 va efectua verificări pe raza sectorului pentru a se asigura că agenții economici respectă măsurile incluse în dispoziția emisă de Primarul Sectorului 5. Cei care nu vor duce la îndeplinire normele impuse prin această dispoziție vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați conform legii”, se arată în comunicatul primăriei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si