Premierul Florin Cîțu și Raed Arafat, întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase

Guvernul a anunțat, joi, că Premierul Florin Cîţu împreună cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, dar și cu coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă se vor reuni astăzi la Palatul Victoria, la ora 11:00, cu reprezentanţii cultelor religioase din România, dar şi cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte.

Author: Alina Raducu joi 25 martie 2021 , 09:00

Premierul Florin Cîțu și Raed Arafat, întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase
Premierul Florin Cîțu și Raed Arafat, întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Premierul Florin Cîțu, împreună cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte, au purtat discuții cu privire la relaxarea măsurilor anti-COVID pentru ca populația ţării să asiste la slujba de Înviere.

Aceștia au decis ca persoanele pot sta la slujbă până la ora 2 dimineața. 

Mai multe detalii gasiţi AICI

La întâlnirea stabilită vor fi prezenți şi consilierul prezidenţial Sergiu Nistor la Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale din Administraţia Prezidenţială, secretarul general al Guvernului Horaţiu Gorun şi secretarul general adjunct al Guvernului Mircea Abrudean.

Ce a declarat Președintele Klaus Iohannis cu privire la restricțiile impuse cu ocazia sărbătorilor pascale?

Preşedintele Iohannis a declarat că anul acesta, sărbătorile pascale vor fi la distanţă mare şi totodată solicită ca pandemia de Coronavirus să fie ţinută sub control, pentru ca românii să poată merge la biserică, dar şi să se întâlnească cu familia, în număr cât mai restrâns.

Șeful statului a subliniat faptul că nu își dorește să „îngrădească” accesul oamenilor la biserică de Paști.

„Anul acesta, sărbătorile sunt la o distanţă mare. Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformaţii, iar la începutul lui mai vor sărbători creştinii ortodocşi. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în aşa fel încât lumea să poată să meargă şi la biserică, să se întâlnească – sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane, mai degrabă în cadru familial, dar cred că aceste lucruri sunt posibile. Nu-mi doresc – şi am spus acest lucru foarte clar de la început – nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele Sărbători de Paşti, oamenii vor să meargă la biserică şi trebuie să găsim soluţii ca să meargă la biserică – asta este una”, a mai precizat Președintele României.

Citeste si: Cât de sigur este vaccinul COVID-19 de la Oxford AstraZeneca? Află ce spun specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si