Autoturismul a achiziționat drept cadou de nuntă pentru Zoe şi Mircea Oprean, în anul 1983. Acesta a fost comandat la uzinele Renault din Franţa, însă, abia după ce fosta maşina a lui Zoe, un Mercedes, a fost scoasă la vânzare.

Citeste si: Locatarii mai multor blocuri din Arad s-au trezit că pășesc în gol, după ce primăria le-a demolat balcoanele

După evenimentele din anul 1989, mașina sport a fost pus sub sechestru, iar 7 ani mai târziu, procuratura a hotărât ca bunurile personale să fie date înapoi proprietarului.

Maşina familiei Ceauşescu va fi scoasă la licitație pe data de 19 mai

Un Renault sport, care în urmă cu 40 de ani a fost achiziționat de familia Ceaușescu, iar astăzi reprezintă o mașină sport vintage, de colecție.

Astfel, familia Ceaușescu achiziționează în 1983 un exemplar Renault Fuego GTS, pe care să îl ofere cadou fiicei lor Zoia Ceaușescu, cu prilejul căsătoriei acesteia cu Mircea Oprean, pe atunci cadru universitar în Universitatea Politehnică București.

Citeste si: Incident dramatic la secția de poliție din Pucioasa. Tavanul s-a prăbușit în timpul nopții

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”- wowbiz.ro

Mașina a fost comandată direct la Uzinele Renault din Franța, iar de achiziționarea și dotarea sa s-ar fi ocupat un serviciu specializat al Securității. Istoria zice că pentru achiziționarea exemplarului GTS s-ar fi vândut un alt autoturism Mercedes ce ar fi aparținut familiei și ar fi fost condus tot de Zoia Ceaușescu.

Îndată după Revoluția din 1989, automobilul sport a fost pus sub sechestru de către Procuratura Generală, pentru ca, abia 7 ani mai târziu, o dată cu dispunerea încetării urmăririi penale, să fie restituită urmașilor familiei Ceaușescu, împreună cu alte bunuri personale.

Autoturismul sport de colecție, preț de pornire de doar 500 de euro

Alături de exemplarul achiziționat de familia Ceaușescu sunt puse în vânzare, în cadrul aceleiași licitații, și alte mașini circumscrise genului de „modern classics”, adică modele istorice dar perfect funcționale, provenind din colecțiile unor pasionați ori din patrimoniile unor instituții. Cea mai interesantă apariție este un exemplar Maserati Quattroporte, care are prețul de pornire de 15.000 de euro.

Mașina familiei Ceaușescu, scoasă la licitație în Capitală

Mașina, sinonimă cu sedanurile de lux, a fost realizată în 1980 într-o ediție limitată de doar 2133 de modele, iar piesa din licitație are numărul 606. Este cunoscut faptul că specificațiile Maserati Quattroporte din 1980 pentru motor au fost impresionante pentru epocă, iar interiorul mașinii, care poate găzdui confortabil 5 persoane pentru călătorii scurte sau lungi,  a fost descris, la vremea lui, drept „o simfonie a luxului somptuos”. 

Citeste si: Explicația șocantă pe care a avut-o Vladimir Putin pentru un părinte care și-a pierdut fiul în războiul din Ucraina

În cadrul evenimentului „Licitației de Eleganță” din 19 mai, ce se va desfășura doar pe platforma online Artmark Live, vor fi scoase la licitație, pentru prețul de pornire de 8.000 de euro, fiecare, și un Fiat 124 Spider din 1973, un Chevrolet Silverado din 1977, dar și un elegant Mercedes decapotabil, model SL380, produs doar între anii 1981-1985.

Citeste si: Maria Dragomiroiu, mărturisiri cutremurătoare despre momentul în care a fost la un pas să își piardă viața, după ce a ațipit la volan: „Când am deschis ochii, în fața mea era un pom.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce surpriză i-a pregătit Victor Cornea Andreei Bălan de ziua ei de naștere: ”La mulți ani, centrul Universului meu!”- radioimpuls.ro

Pentru prețul de pornire de doar 5.000 de euro va fi scoasă la licitație și „bijuteria albastră”, un exemplar de Pontiac Trans Am Firebird, mașină sport produsă în 1987 într-o ediție de asemenea limitată, având motor de Corvette.

Iubitorii de mașini pot testa până pe 19 mai, data Licitației de Eleganță, modele rare expuse în curtea Palatului Cesianu-Racoviță, cu programare prealabilă, și pot depune oferte pentru piesele de colecție prin intermediul unui cont activ deschis pe  www.artmark.ro.

Citeste si: Mâncăm tot mai mult din import. Ce produse aducem din alte țări


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si