Circa 60 de pacienți au fost evacuați și relocați și nimeni nu a fost rănit. Aceștia au fost mutați la Spitalul Orășenesc Oravița.

Ce au transmis autoritățile

”La solicitarea efectuata prin 112, astazi, 21.02.2023, de catre Primaria Oravita si conducerea Spitalului Orășenesc Oravita, doua echipaje pentru transport victime multiple (ATPVM) au fost alocate pt a sprijini acțiunea de transfer a pacienților internati la Sanatoriul Marila.

Acțiunea se desfasoara, in mod preventiv, urmare a prăbușirii a unei parti din acoperișul spitalului. Potrivit, conducerii spitalului, in unitate sunt internate circa 60 de persoane. Echipajele sunt solicitate pentru a sprijini transferul a 27 de persoane. Celelalte persoane vor fi transferate cu mijloace ale Primăriei. Pacienții sunt mutați la Spitalul Orasenesc Oravita. Nu sunt persoane rănite. , a transmis ISU Caraş-Severin.

Citește și: Rafalele puternice de vânt au cauzat pagube în mai multe zone. Bucăți din acoperiș au căzut peste mașini

„Pagubele sunt suficient de mari încât să luăm pacienții de aici și să-i mutăm.(..) Nu sunt pacienți răniți, dar îi mutăm pentru că actualul edificiu nu mai prezintă siguranță ”, a spus și Mircea Popescu, managerul spitalului din Oravița.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Un copil a fost salvat de pompieri dintr-o casă inundată de fum, deși tatăl spusese că nu mai e nimeni în locuință

Echipajele ISU au fost solicitate pentru a sprijini transferul a 27 de persoane. Celelalte persoane au transferate cu mijloace ale Primăriei. 

Cod galben și portocaliu de vânt

Meteorologii au actualizat avertizarea Cod galben privind intensificări ale vântului, valabil până miercuri dimineață.

La altitudini mai mari de 1.700 de metri este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic și viscol.

Citește și: Cod galben de intensificări ale vântului și Cod portocaliu de vânt puternic și viscol

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările emise anterior, fiind emis Cod galben privind intensificări ale vântului, valabile de marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 8.00.

Citește și: Incredibil cât a ajuns să coste pâinea cu untură și ceapă! Acum, doar bogații își pot permite "mâncarea săracului"

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

”La altitudini de peste 1.700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol şi vizibilitate redusă”, au arătat meteorologii.

”În intervalul menţionat, local în sudul, centrul şi estul ţării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h şi mai ales în nordul Moldovei şi sudul Transilvaniei de 75...85 km/h”, a adăugat ANM.

Codurile vizează județele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi municipiul Bucureşti. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si