O româncă care era stabilită în Italia a murit în timpul somnului împreună cu fiul ei după ce o sobă pe gaz a fost lăsată nesupravegheată. Cei doi se aflau într-o parohie din Italia. Familia nu își permite să îi repatrieze și să îi înmormânteze, iar acum caută cu disperare bani.

Incidentul a avut loc pe data de 16 decembrie 2020, când Elena Cătălina Pânzaru, în vârstă de 36 de ani, şi fiul ei Francesco, în vârstă de 6 ani, au fost găsiţi fără răsuflare într-o cameră a parohiei San Martino din Velletri, regiunea Lazio.

Citeste si: Cine este bărbatul care a murit înecat în mare în timp ce practica kitesurfing

Conform agenției de știri ilmeridianonews.it, cei doi au murit intoxicați cu monoxid de carbon.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Din păcate, până acum, ancheta oficialităților nu a permis familiei să le aducă trupurile în ţară, pentru a fi înmormântate. Trupurile au stat în ultimele luni la Institutul de Medicină Legală Tor Vergata.

Familia nu își permite costurile repatrierii și înmormântării

După ce s-a aflat că rudele Elenei nu au posibilităţi materiale, pe internet s-a declanşat o campanie de strângere de bani pentru repatrierea femeii şi a copilului, deoarece costurile unei repatrieri și înmormântări sunt extrem de scumpe pentru familia celor doi.

Pentru a putea repatria corpul unei persoane decedate, costurile solicitate de firmele care se ocupă cu serviciile funerare depăşesc suma 5.000 de euro. Transportul este special şi se efectuează folosind un sicriu confecționat din zinc.

Elena a lucrat în trecut ca și îngrijitoare în Italia. Aceasta rămăsese relativ recent fără loc de muncă și şi-ar fi găsit refugiu în parohia San Martino, aflată în administrarea Asociaţiei San Girolamo Emiliani, unde stătea împreună cu fiul ei.

Cei doi au murit în somn[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Tragedie la Galaţi: A murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el

Cum s-a ajuns la moartea celor doi

Elena a aprins o sobă pe gaz pentru a se încălzi pe timp de noapte, iar flacăra, rămasă fără oxigenul necesar arderii, s-a stins repede și gazul i-a asfixiat pe ea şi pe fiul acesteia. În momentul în care oamenii legii au ajuns la locul incidentului, nu au mai avut ce să facă, deoarece amândoi au fost găsiți fără suflare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si