Doliu în lumea culturală din România: Un celebru sculptor a murit

Este doliu în lumea culturală românească. Sculptorul gorjean Paul Popescu s-a stins din viaţă vineri, 7 mai, la vârsta de 59 de ani.

Author: Mircea Pop sâmbătă 08 mai 2021 , 12:27

Doliu în lumea culturală din România: Un celebru sculptor a murit
Doliu în lumea culturală din România: Un celebru sculptor a murit
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Celebrul sculptor Paul Popescu a încetat din viață vineri, la vârsta de 59 de ani. El suferea de cancer și în ultima vreme s-a luptat cu cumplita boală.

Paul Popescu era foarte apreciat

Rafinat, sensibil şi  ingenios, sculptorul Paul Popescu are forţa creativă de a transforma ponderea monolitică a marmurei. Creaţia artistului, structurată în armonie cu direcţiile pe care le deschide sculptura modernă, conţine esenţa intelectuală a visului inovator. Inserarea unor elemente de lizieră între arte, poezie şi ştiinţă devine element caracteristic.

Citeste si: Monica Anghel este în doliu. Fostul ei soț a murit

Citeste si: Guvernul taie din voucherele de vacanță. Cine sunt angajații care vor fi afectați de această măsură- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Perspectiva zborului ca act fizic şi metaforic totodată se face simţită atât prin prezenţa simbolică a aripii, cât şi prin jocul cu materia litică. Transparenţa suavă pe care o dobândesc formele de marmură prin subţiere succesivă face posibilă relaţia dinamică dintre lumină şi calitatea naturală a materialului folosit“, precizat criticul de artă Andreea Foanene pentru  sculpture.ro.

Citeste si: Doliu în presă. A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști, răpus de COVID

O carieră strălucită

Popescu a fost profesor la Liceul de Arte din Târgu Jiu, director al Centrului de cercetare „Constantin Brâncuşi“, poziţie din care a organizat primele tabere de sculptură, şi preşedinte al filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici. Sculptorul a lăsat municipiului o serie de lucrări, cele mai multe din ciclul „Zborul“, temă de care era captivat.

Citeste si: Tablouri celebre ale pictorului Adrian Ghenie. „Nickelodeon” a fost vandut cu 8 milioane de euro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si