Celebrul sculptor Paul Popescu a încetat din viață vineri, la vârsta de 59 de ani. El suferea de cancer și în ultima vreme s-a luptat cu cumplita boală.

Paul Popescu era foarte apreciat

Rafinat, sensibil şi  ingenios, sculptorul Paul Popescu are forţa creativă de a transforma ponderea monolitică a marmurei. Creaţia artistului, structurată în armonie cu direcţiile pe care le deschide sculptura modernă, conţine esenţa intelectuală a visului inovator.

Inserarea unor elemente de lizieră între arte, poezie şi ştiinţă devine element caracteristic.

Citeste si: Monica Anghel este în doliu. Fostul ei soț a murit

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Perspectiva zborului ca act fizic şi metaforic totodată se face simţită atât prin prezenţa simbolică a aripii, cât şi prin jocul cu materia litică. Transparenţa suavă pe care o dobândesc formele de marmură prin subţiere succesivă face posibilă relaţia dinamică dintre lumină şi calitatea naturală a materialului folosit“, precizat criticul de artă Andreea Foanene pentru  sculpture.ro.

Citeste si: Doliu în presă. A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști, răpus de COVID

O carieră strălucită

Popescu a fost profesor la Liceul de Arte din Târgu Jiu, director al Centrului de cercetare „Constantin Brâncuşi“, poziţie din care a organizat primele tabere de sculptură, şi preşedinte al filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici. Sculptorul a lăsat municipiului o serie de lucrări, cele mai multe din ciclul „Zborul“, temă de care era captivat.

Citeste si: Tablouri celebre ale pictorului Adrian Ghenie. „Nickelodeon” a fost vandut cu 8 milioane de euro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si