Oana Roman a moștenit o avere uriașă, dar e în pericol să o piardă! Vezi de decizie au luat judecătorii! EXCLUSIV

Oana Roman și familia ei se judecă de mai multă vreme pe moștenirea lăsată de o mătușă.

Author: Matei Vaihan vineri 02 octombrie 2020 , 15:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oana Roman și sora sa, Catinca Zilahy, au avut o mătușă, Rodica Georgescu, care a murit în ianuarie 2017, la 79 de ani. Femeia, care era sora Mioarei Roman, mama Oanei și a Catincăi, era văduvă și nu avea copii.

Printr-un testament întocmit în 2016, ea  le-a lăsat nepoatelor sale o moștenire compusă dintr-o casă cu curte la Sinaia, dar și o sumă de bani pe care o avea într-un cont deschis la o bancă.

Oana Roman familie
Oana Roman, alături de mama și de sora ei

Oana Roman și Catinca nu au putut intra în posesia moștenirii, din cauza Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Instituția a dat-o în judecată pe Mioara Roman, regia de stat reclamând faptul că fosta soție a lui Petre Roman a locuit ani de zile într-o vilă care îi aparţinea, fără să plătească chirie. În 2016, instanța a hotărât că fosta soție a lui Petre Roman trebuie să plăteasca aproximativ 90.000

de euro pentru perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2015 și dobânzi de aproape 170.000 de lei.

Citeste si: VIDEO- Averea milionarului Dinescu. A apărut o fiică secretă

Citeste si: Dezvăluiri incredibile! Cum s-a ascuns Oana Roman de mineri la începutul anilor’90! ”Mi-a dat pe mine un fel de pardesiu, o pălărie, m-au urcat în mașină și am plecat din țară cu bijuteriile mamei și o pungă cu 1000 de dolari” EXCLUSIV

Citeste si: Terapia uimitoare care te ajuta sa scapi definitiv de insomnii. Catinca Roman, fana declarata a acestei “minuni”

Oana Roman
Oana Roman, împreună cu sora sa, Catinca, la un eveniment monden

Procesul în care e implicată Oana Roman a fost suspendat

RA-APPS a devenit reclamant într-un dosar înregistrat pe 17 noiembrie 2017, deschis la Judecătoria Sectorului 2, obiectul acestuia fiind succesiune partaj judiciar. Ca pârâți figurează Oana Roman, Catinca Zilahy, Mioara Roman și o altă rudă a lor. Pe 12 aprilie, judecătorii au dat sentința:  “Respinge, ca neîntemeiată, excepţia inadmisibilităţii cererii, invocată de pârâta ZILAHY CATINCA MARIA. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârâta ZILAHY CATINCA MARIA. Admite, în parte, acţiunea formulată de reclamanta REGIA AUTONOMĂ ADMINISTRAŢIA PATRIMONIULUI PROTOCOLULUI DE STAT în contradictoriu cu pârâţii ROMAN MIOARA IULIA, ROMAN ELISEI IOANA SABINA, ZILAHY CATINCA MARIA şi GEORGESCU ION VLADIMIR. Constată deschisă succesiunea defunctei Georgescu Rodica Lenuţa.”

Masa succesorală este compusă dintr-un teren situat la Sinaia, cu o suprafață de 1350 metri pătrați și o casă ridicată pe acel teren, cu o suprafață de 173 metri pătrați, precum și din sumele de bani pe care mătușa Oanei Roman le avea în conturi. RA-APPS a făcut apel pe 18 octombrie 2019 pentru ca, pe 25 noiembrie 2019, să le dea în judecată pe Oana Roman și Catinca Zilahy, în calitate de moștenitoare a averii mătușii lor, obiectul dosarului fiind anularea testamentului. După mai multe amânari, judecătorii au hotărât, pe 27 iulie 2020, suspendarea procesului până la soluționarea altui dosar, disjuns din cel cu RA-APPS.  “În temeiul art. 413 alin.1 pct.1 C.pr.civ. dispune ca judecata să se suspende până la soluționarea definitivă a dosarului nr.16183/299/2013. Cu recurs pe toată durata suspendării. Cererea de recurs se depune la Judecătoria Sectorului 2 București. Pronunțată astăzi, 27.07.2020, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.”

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si