Omagii pentru Larry King: ”Un maestru, o legendă a televiziunii”

Mai multe personalităţi din presa străină i-au adus omagii jurnalistului Larry King, care a murit pe 23 ianuarie, numindu-l „maestru” şi „o legendă a televiziunii”.

Author: Mircea Pop sâmbătă 23 ianuarie 2021 , 19:10

Omagii pentru Larry King: ”Un maestru, o legendă a televiziunii”
Omagii pentru Larry King: ”Un maestru, o legendă a televiziunii”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu peste 50.000 de interviuri realizate într-o carieră de mai bine de şase decenii, Larry King a fost unul dintre cei mai apreciaţi şi respectaţi jurnalişti. El a murit sâmbătă, la

Los Angeles, după ce, la finalul anului trecut a fost diagnosticat cu Covid-19.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Twitter se arată: „Timp de 63 de ani, pe toate platformele radio, TV şi digital media, multele mii de interviri ale lui Larry, premii şi recunoaşterea mondială rămân o mărturie a talentului său unic şi trainic ca jurnalist”.

Larry King, o legendă a televiziunii

Prezentatorul britanic Piers Morgan l-a descris drept „o legendă a televiziunii” şi a spus că a fost un „erou” al său.

Citeste si: Jurnalistul american Larry King a murit. O adevărată legendă a televiziunii

Jim Acosta a transmis: „Le va lipsi atât de multor angajaţi ai CNN din trecut şi din prezent”.

Jurnalista Christiane Amanpour de la CNN l-a descris pe Larry King drept „un gigant al audiovizualului şi un maestru al interviului de televiziune cu celebrităţi şi oameni de stat”. 

„Toată lumea voia să fie la Larry King Live”, a scris ea. King era un „maestru” în arta interviului. „Am preţuit şi m-am bucurat de fiecare dată când m-am alăturat lui din toate războaiele şi ştirile de ultimă oră din lume”.

50.000 de interviuri de-a lungul carierei

Larry King a realizat mai mult de 50.000 de interviuri de-a lungul carierei sale, a spus CNN. Ele au inclus fiecare preşedinte american începând cu Gerald Ford.

Citeste si: Doliu în lumea muzicală! Un cunoscut critic muzical a decedat pe patul de spital

Între alte personalităţi cu care a discutat live se numără Dr. Martin Luther King, Bill Gates, Margaret Thatcher, dar şi Lady Gaga şi Oprah Winfrey.

Guvernatorul Andrew Cuomo, a transmis condoleanţe din partea statului New York, unde King s-a născut, şi a subliniat că jurnalistul avea abilitatea de a le vorbi oamenilor „într-un mod clar şi simplu”.

Larry King- biografie

Născut pe 19 noiembrie 1933, Lawrence Harvey Zeigler a plecat din New York în Miami, unde şi-a început cariera ca disc-jokey, în 1957, când şi-a schimbat numele în King.

Jurnalistul a devenit cunoscut în anii 1970 cu emisiunea radio „The Larry King Show”. Din 1985 până în 2010, el a realizat şi prezentat show-ul „Larry King Live” la CNN. Cel mai recent, a găzduit „Larry King Now” la Hulu şi RT America, din 2012 până în 2020, şi continuă să prezinte „Politicking With Larry King”.

Citeste si: Doliu în lumea medicală. Un doctor estetician a decedat după ce o pacientă infectată cu Covid-19 i-a tușit în față

Pentru munca sa în televiziune şi radio, Larry King a câştigat două premii Peabody, un trofeu Emmy şi zece premii Cable ACE. În 1989, a fost inclus în Radio Hall of Fame.

A fost căsătorit de opt ori cu şapte femei şi a avut cinci copii, nouă nepoţi şi patru strănepoţi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si