Virus: „OMS prevede 10 milioane de cazuri săptămâna viitoare”

Pragul de 10 milioane de cazuri de Covid-19 în lume ar urma să fie atins săptămâna viitoare, în momentul în care epidemia nu a atins încă vârful în regiunea Americilor, a avertizat miercuri OMS, citat de AFP.

G.B., miercuri 24 iunie 2020 , 20:38

oms cazuri săptămâna viitoare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"De-a lungul primei luni a acestei epidemii, mai puţin de 10.000 de cazuri au fost semnalate Organizaţiei. În cursul lunii trecute, aproape 4 milioane de cazuri au fost semnalate. ne aşteptăm să atingă 10 milioane de cazuri săptămâna viitoare", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă online.

Potrivit unui bilanţ stabilit de AFP din surse oficiale, pandemia de coronavirus a provocat moartea a 477.570 de persoane în lume de când China a anunţat oficial apariţia bolii în decembrie.

Mai mult de 9.279.310 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii.

Virus: „OMS prevede 10 milioane de cazuri săptămâna viitoare”

Statlee Unite, care au recenzat primul deces la începutul lui februarie, este cea mai afectată ţară cu 121.225 decese. Este urmată de Brazilia (52.645), Regatul Unit (42.927), Italia (34.675) şi de Franţa (29.720).

oms cazuri săptămâna viitoare

După numărul deceselor la nivelul populaţiei, ţările cele mai afectate în ordine descrescătoare sunt: Belgia, Regatul Unit, Spania, Italia, Suedia, Franţa, Statele Unite, Brazilia.

Citeste si: Preşedintele kosovar Hashim Thaci, acuzat de crime împotriva umanităţii şi crime de război de justiţia internaţională

Citeste si: VIDEO| Alex Bodi, carantinat cu forța

Citeste si: Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituţională legea care vizează educaţia sanitară în şcoli

"Epidemia pe continentul american este foarte intensă, în special în America Centrală şi de Sud", a subliniat în conferinţa de presă Michael Ryan, director pentru probleme de urgenţă sanitară al OMS.

Citeste si: Alex Bodi, băgat în carantină instituționalizată, după ce a fost prins de radar cu 104 km/h în București, deși trebuia să fie în izolare

"Am constatat o tendinţă continuă şi îngrijorătoare, cu multe ţări care înregistrează creşteri de la 25 la 50% în cursul ultimei săptămâni", a adăugat el. "Din nefericire, pandemia în multe ţări de pe continentul american nu a atins vârful", a mai spus Ryan.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si