ONU, avertisment fără precedent: "Mai multă sărăcie, speranţă de viaţă mai scăzută, mai multă foamete"

ONU, avertisment fără precedent: "Mai multă sărăcie, speranţă de viaţă mai scăzută, mai multă foamete"

ONU atrage atenția asupra imapctului pe care îl are pandemia de Covid-19 asupra omenirii.

Semnal de alarmă venit din partea ONU. Mark Lowcock, coordonatorul pentru afaceri umanitare: "Efectele indirecte ale crizei vor fi mai multă sărăcie, speranţă de viaţă mai scăzută, mai multă foamete, mai puţin educaţie şi o mortalitate infantilă mai ridicată”, spune acesta.

Mark Lowcock a declarat că cele mai afectate țări sunt ţările sărace. Lovitura s-a făcut resimțită în serviciilor de educaţie şi de sănătate.

Mai exact, oamenii au devenit mult mai vulnerabili la maladii precum rujeolă, malarie şi tuberculoză.

În aceeași ședință a ONU, subsecretarul general pentru afaceri politice, Rosemary DiCarlo, a prezentat o evaluare a impactului pandemiei asupra păcii şi securităţii, scoţând în evidenţă riscurile crescute. El a explicat că scăderea încrederii în instituţiile publice ar putea genera instabilitate dacă oamenii consideră că autorităţile nu au gestionat bine epidemia sau nu au acţionat transparent, a spus ea.


Potrivit lui Rosemary DiCarlo, s-a observat o creştere a discriminării, a violenţei pe bază de gen şi limitări ale libertăţii de exprimare. În plus, există riscul ca pandemia să facă să deraieze procesele fragile de pace, a menţionat DiCarlo, potrivit Capital.ro.

Predicții dramatice pentru 2020: Câţi români vor muri de COVID-19

Primul scenariu este cel pesimist, în care rata de utilizare a măștii de protecție rămâne aceeași, iar guvernele lumii vor continua să adopte măsuri de relaxare, caz în care COVID-19 va face 4.000.000

de victime până la 31 decembrie 2020.
Scenariul „optimist” înseamnă că numărul morților va fi de numai 2.000.000 la nivel mondial dacă utilizarea măștii devine aproape universală (peste 90% din populația lumii să o poarte în public), iar guvernele introduc măsuri de distanțare socială când rata deceselor zilnice depășește 8 la un milion de oameni.

Scenariul „cel mai probabil” presupune că nivelul utilizării măștii rămâne constant, iar măsurile de prevenire a infectării vor fi menținute la nivelul actual, caz în care numărul deceselor va fi de 2.800.000

la nivel mondial.

Citeste si: Victor Socaciu este de nerecunoscut! Celebrul cântăreț a slăbit enorm în ultima vreme FOTO

Citeste si: Anchetatorii au un cerc de suspecţi în cazul bancomatelor aruncate în aer de la Otopeni. Autorii aveau măşti şi pelerine verzi


Editor web
Îți Recomandăm Și...