Ora de vară în 2021. Când dăm ceasurile înainte? Anunţ oficial

Ora de vară în 2021. Când dăm ceasurile înainte. Mai bine de trei săptămâni ne despart de ziua în care vom schimba oficial ceasurile și revenim la ora de vară. 

Razvan Ilie, vineri 19 martie 2021 , 09:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ora de vară în 2021. Când dăm ceasurile înainte. Ceasurile pentru ora de vară se vor da înainte în ultima duminică din luna martie.

În acest an, ziua exactă este 28 martie, mai precis în noaptea dintre 27 și 28 martie 2021.

Ora de vară în 2021. Când dăm ceasurile înainte. Este posibil să fie ultimul an în care se schimbă ora în România, dată fiind o decizie istorică luată cu doi ani în urmă de Parlamentul european.

Citeste si: Vremea în luna martie 2021. Ce temperaturi ne aduce primăvara

Anul 2021, ultimul în care mai facem trecerea la ora de vară?

Anul 2021 poate fi ultimul an din istorie în care mai dăm ceasurile înapoi sau înainte. Pe data de 26 martie 2019, Parlamentul European a votat pentru a nu mai schimba ora de două ori pe an. Această decizie urma să intre în vigoare începând cu anul 2021.

Decizia nu se aplică obligatoriu.

Fiecare țară care este membră UE va decide ce oră va adopta. Ora standard, ora de iarnă sau de vară, în funcție de preferințe.

Citeste si: Ce boală ai dacă te doare gâtul și urechea când înghiți?! Simptomele care îți dau alarma

România poate decide să rămână definitiv la ora de vară

Țările care vor alege să aibă permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în ultima duminică din martie 2021.

Statele, însă, care decid să rămână la ora standard (ora de iarnă) îşi vor schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.

Comisia Europeană a afirmat că dacă vor fi sesizate probleme în legătură cu această decizie atunci se dispune o întârziere de încă un an, adică decizia să fie luată în 2022.

Citeste si:  Mihai Eminescu. Cele mai frumoase poezii ale poetului pe care îl sărbătorim pe 15 ianuarie

Țara noastră nu a decis încă dacă rămânem la ora de iarnă sau

revenim pentru totdeauna la ora de vară. Dacă oficialii din România vor decide să păstrăm ora de vară, atunci ceasurile vor fi date înainte în noaptea de 27 spre 28 martie 2021.

ora de vara 2021
Schimbarea orei 2021. Comisia Europeană va putea introduce o propunere de amânare a intrării in vigoare a directivei cu maxim 12 luni.

Ceasurile din România vor fi date cu o oră înainte, adică ora 3 va deveni ora 4.

Eurodeputații au afirmat că este nevoie ca statele membre să se coordoneze situația în așa fel încât să nu existe impact negativ asupra pieței unice ca urmare a deciziilor de aplicare a orei de vară sau de iarnă

pe teritoriul UE.

Printre ţările care au reintrodus recent ora de vară se află Haiti, în 2017, după ce renunţase în 2015; Chile, în 2016, după ce renunţase în 2015; Iordania, în 2014, după ce renunţase în 2012. Alte ţări care au renunţat la ora de vară, fără a reveni sunt: Armenia (2011), Libia (2013), Rusia (2014), Egipt (2015), Uruguay (2015), Azerbaidjan (2015), Namibia (2017).


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Raed Arafat, decizie de ultimă oră! Ce ordin intră în aplicare de astăzi? Raed Arafat, decizie de ultimă oră! Ce ordin intră în aplicare de astăzi?
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
b1.ro
Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de... Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de trei luni în Parlamentul României? Va fi sancționată drastic
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si