Orban, despre suma de 80 de miliarde de euro alocată României

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că trebuie o mobilizare ”la maximum”, pentru a putrea beneficia de întreaga sumă de 80 de miliarde de euro care a fost alocată României din bugetul Uniunii Eoropene pentru perioada 2021 – 2027, dar şi din Programul de relansare economică.

Author: Georgiana Balaban miercuri 22 iulie 2020 , 18:55

orban 80 miliarde de euro
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul a afirmat că, până la 31 iunie, trebuie stabilite programele prioritare, dar şi tipurile de beneficiari şi cheltuieli, pentru a se demara negocierile cu Uniunea Europeană.

Orban a cerut tuturor miniştrilor implicare.

”Avem garanţia, în urma deciziei CE, că România va beneficia de 80 de miliarde de euro, alocări din bugetul UE 2021 – 2027, şi alocări din cadrul fondurilor de rezilienţă. De asemenea, mai beneficiem de resurse din programul SURE care finanţează măsurile active adresate angajaţilor. Vom avea posibilitatea să avem resurse financiare la dispoziţie din cadrul Next Generation EU. Practic, în următoarea perioadă, pentru a putea accesa aceste resurse financiare care reprezintă o şansă uriaşă pentru România va trebui să ne mobilizăm la maximum”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul a explicat că, sub coordonarea ministrului Marcel Boloş, trebuie definite programele prioritare.

Orban, despre suma de 80 de miliarde de euro alocată României

”Până la 31 iulie, trebuie să ne definim cu precizie care sunt programele şi categoriile de cheltuieli, de beneficiari, tipul de proiect finanţabile. Pe 31 iulie să lansăm în dezbatere publică şi să fim pregătiţi să începe negocierile cu UE, pentru a face apoi toate formalităţile de pregătire a absorbţiei fodurilor”, a mai afirmat premierul.

”Putem finanţa atât de multe proiecte indispensabile pentru dezvoltarea României, încât am încredere că vom fi pregătiţi să utilizăm aceşti bani pentru o dezvoltare a României fără precedent”, a adăugat premierul.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

orban 80 miliarde de euro

Citeste si: VIDEO- Oradea, un oraș de poveste. Imagini superbe cu unul dintre cele mai frumoase orașe din România

Citeste si: Revoltător. Fostul ofițer MAI care a infectat întregul spital Gerota scapă "basma curată"

Citeste si: Spitalul în care unitatea mobilă ATI zace nefolosită. Nu există cadre medicale nr cuvinte: 567

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

Citeste si: Dimineața Nebună: Un bărbat a sunat panicat la 112 să reclame că o femeie străină e în patul lui. Ce au descoperit polițiștii la fața locului este de-a dreptul bizar- AUDIO- radioimpuls.ro

Acesta a explicat şi că, în ceea ce priveşte elaborarea programului de recuperare şi rezilienţă, a fost desemnat responsabil ministrul Marcel Boloş, ”pentru că e ministrul Fondurilor Europene şi cunoaşte cel mai bine care sunt căile pentru a putea pregăti programe care să fie finanţabile”.

”Solicit fiecărui ministru să trateze ca prioritate zero în perioada care va urma pregătirea acestor programe şi pregătirea dispozitivului de fonduri europene. Aici, pe lângă faptul că trebuie să abordăm cât mai multe clarificări, simplificări, va fi o asemenea încărcătură în privinţa absorbţiei de foduri europene cum nu a mai existat. În 2021-2023 vom finaliza proiectele care au fost pe bugetul 2014-2020. Trebuie să contractăm pe programul Next Generation EU. De asemenea, trebuie să contractăm proiectele pe bugetul 2021-2027. Deci, trataţi cu maximă seriozitate implicarea în elaborarea programelor şi în pregătirea dispozitivului de absorbţie a fondurilor europene, în pregătirea proiectele care ştim că pot fi finanţabile”, le-a cerut Orban miniştrilor.

Citeste si: Nelu Tătaru, avertisment dur despre coronavirus: „O mie de cazuri pe zi!”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si