Orban, despre audieri: Sunt destui parlamentari care au votat împotrivă şi apoi şi-au cerut scuze că aşa au primit ordin de la partid

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seară, că miniştrii pe care i-a propus au răspuns foarte bine la întrebările care le-au fost puse şi au arătat că au cele mai bune soluţii.

Author: K.B. marți 18 februarie 2020 , 21:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Premierul afirmă că mulţi parlamentari care au votat împotrivă în comisii şi-au cerut scuze, precizând că asta li s-a cerut de la partid. Întrebat dacă va schimba miniştrii care au primit aviz negativ, aşa cum cere PSd, Orban a spus: ”Apreciez simţul umorului de care dă dovadă PSD”.

Ludovic Orban s-a declarat mulţumit, marţi seară, de prestaţia miniştrilor propuşi la audieri.

”Au arătat cunoşterea problemelor, profesionalism, soluţii, au dat răspunsuri pertinente la toate întrebările şi aţi văzut că şi aceste audieri ca şi audierile din noiembrie au fost audieri maraton, în care nu a existat limită de întrebări nicidecum simulacru de audieri care a existat la învestirea guvernelor PSD. Miniştrii noştri au răspuns la toate întrebările care li s-au pus şi au arătat foarte clar că au cele mai bune soluţii. Sigur că votul nu contează, acolo parlamentarii care au votat au votat fără să aibă discernământ, sunt chiar destui parlamentari care au votat împotrivă care după aia şi-au cerut scuze miniştrilor că aşa au primit ordin de la partid să voteze împotriva candidaţilor de miniştrii”, a spus Orban.

Citeste si: Percheziţii în cazul copilului de 4 ani care a murit după o anestezie la stomatolog; poliţiştii au vizat două societăţi comerciale şi domiciliul medicului

Întrebat dacă ia în calcul schimbarea miniştrilor care au primit aviz negativ, aşa cum cere PSD, Orban a spus: ”Apreciez simţul umorului de care dă dovadă PSD. Am spus din capul locului că nu accept ca miniştrii Cabinetului pe care îl conduc să fie evaluaţi de PSD. PSD a dat premier catastrofal, miniştri care au făcut de râs România, miniştrii care au fost o probă de incompetenţă şi de lipsă de profesionalism, ca atare discernământul PSD-ului este egal cu zero şi pentru mine chiar aş putea spune că toţi miniştrii care au primit vot negativ din partea PSD chiar au un plus”.

Citeste si: Viorel de la Vaslui a luat o decizie neașteptată. Nimeni nu-l mai poate întoarce înapoi

Premierul afirmă că nu are garanţia sută la sută că va exista cvorum la şedinţa de luni, când ar trebui să se voteze învestirea Guvernului Orban II.

”Nu pot să garantez 100 la sută. Vom vedea. Sigur că dacă PSD-iştii vor chiuli de la serviciu e posibil să nu avem cvorumul. Dar orice astfel de atitudine de boicot va fi sancţionată drastic de către oameni. Am văzut că sunt mulţi lideri PSD care au zis că nu le e frică de alegeri anticipate, ba chiar am văzut că sunt susţinători şi între liderii judeţeni, sunt susţinători ai alegerilor anticipate. Aştept să se comporte aşa cum dau declaraţii”, a mai afirmat premierul.

Citeste si: S-a descoperit groapa cu zeci de cadavre ucise de o pandemie asemănătoare coronaviruslui. „Moartea Neagră” a ucis o treime din populație

Cei mai mulţi dintre miniştrii propuşi pentru a face parte din Cabinetul Orban II au primit avize negative în urma audierilor.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban II este prgramat în 24 februarie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si