Întrebat joi, într-o conferinţă de presă, dacă există riscul unei epidemii de coronavirus în ţara noastră, Ludovic Orban a răspuns: “Suntem într-o mobilizare maximă pentru a preveni o astfel de situaţie. Am luată măsuri. V-aş da un exemplu. Am luat măsura de a introduce în carantină instituţionalizată pe toţi aceia care vin din zonele de focar şi de asemenea de a introduce carantina prin izolare la domiciliu pentru toţi cetăţenii care vin din regiunile în care a apărut epidemia de coronavirus, indiferent că este vorba de Italia sau de alte ţări.

Foarte multe ţări nu au luat astfel de măsuri, noi am luat aceste măsuri pentru a împiedica pătrunderea în ţară a coronavirusului şi pentru a limita pe cât este posibil răspândire acestei infecţii”.

Citeste si: Coronavirus, gripă sau răceală? Cum facem diferenţa

Orban, despre coronavirus: Nu e un pericol necunoscut, e un pericol care este cunoscut şi trebuie tratat ca virus de gripă

El spune că în online au apărut multe informaţii care au caracter de fake-news şi care creează panică.

Citeste si: S-a aflat cine este bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus!

“Aş vrea să vă spun că, din păcate, în media, în online, au apărut foarte multe informaţii care un caracter de fake-news şi care au creat o spaimă, o panică, care nu este normal.

Cred că trebuie să tratăm cu responsabilitate şi bine informaţi această situaţie, fiecare cetăţean român să ia toate informaţiile de care are nevoie de la instituţiile care furnizează aceste informaţii pentru a reduce la maxim şansa de a contacta virusul respectiv”, a afirmat premierul interimar.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Orban, despre coronavirus

El a precizat că COVID-19 trebuie tratat ca un virus de gripă obişnuit.

Citeste si: Coronavirus în România. Ministrul Sănătății, prima reacție: Este purtător și complet asimptomatic

“Nu trebuie să se sperie nimeni. Este vorba de un virus care este cunoscut, se cunoaşte foarte bine în prezentările publice care au fost făcute de specialişti, de medicii epidemiologi, care sunt caracteristicile acestui virus şi trebuie să tratăm normal, firesc, fără niciun fel de panică. Nu e un pericol necunoscut, e un pericol care este cunoscut şi care trebuie tratat aşa cum este el tratat, virus de gripă obişnuit”, a mai precizat Ludovic Orban.

Citeste si: 50 de romani au fost in contact cu italianul infectat cu Coronavirus. Prefectul de Dolj a demarat investigatiile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si