Papa Francisc proclamă un An al Familiei în 2021

Papa Francisc anunţă un An al Familiei în 2021, consacrat locului familiei în Biserica Catolică şi susţinerii cuplurilor în vederea căsătoriei şi în dificultăţile vieţii conjugale, în care parohiile şi diocezele sunt însărcinate să acorde o atenţie specială cuplurilor înainte şi după uniune şi să ajute familiile în criză, scrie AFP.

Author: Alina Raducu luni 28 decembrie 2020 , 16:36

Papa Francisc proclamă un An al Familiei în 2021
Papa Francisc proclamă un An al Familiei în 2021. Foto: Twitter
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa a făcut acest anunţ în cadrul rugăciunii Angelus, duminică, la cinci ani după ce Suveranul Pontif îndemna la dragoste în familie, în ”Amoris Laetitia”.

Anul Familiei urmează să înceapă de Sfântul Iosif din Nazaret, la 19 martie 2021, şi să se încheie la 26 iunie 2022, odată cu cea de a 10-a Întâlnire Mondială a Familiilor, la Roma

Francisc a evocat îndelung, în predica sa de duminică, pe care a susţinut-o în Biblioteca palatului apostolic, la Vatican, ”valoarea educativă a nucleului familial(...), fondat pe dragoste”.

”Într-o familie sunt trei cuvinte trei cuvinte pe care trebuie să le preşuim mereu: te rog, mulţumesc, iertare”, a declarat el.

Papa i-a invitat pe creştini, într-un mesaj postat pe Twitter, să încredinţeze ”Sfintei Familii din Nazaret acest drum împreună cu familiile din întreaga lume”.

Dicasterul (ministerul) Laicilor, Familiei şi Vieţii Publice a publicat 12 propuneri, pe care parohiile şi diocezele urmează să le pună în aplicare.

Citeste si: Rugăciune către Iisus pe care să o rostești în Ajunul Crăciunului

Papa Francisc a îndemnat familiile să pună pe primul loc ”iertarea faţă de discordie”

Este vorba despre o consolidare a ”pastoralei pregătirii căsătoriei”, o mai bună ajutare a cuplurilor, după uniune şi în educaţia copiilor lor, înfiinţarea unor cercuri de reflecţie şi discursuri despre ”frumuseţea şi dificultăţile vieţii familiale”, în vederea susţinerii cuplurilor aflate în criză şi a ”familiilor rănite”.

În contextul în care statele membre UE şi-au lansat duminică programele de vaccinare împotriva covid-19, Papa argentinian a adus un omagiu personalului medical, mai ales cuplurilor şi familiilor care se confruntă cu dificultăţi în contextul pandemiei.

”Mă gândesc la familiile care, în aceste ultime luni, au pierdut un soţ sau au fost puse la încercare din cauza pandemiei. Mă gândesc, de asemenea, la medici, la infirmiere şi la toţi membrii personalului de îngrijire a căror implicare în prima linie împotriva răspândirii virusului a avut repercusiuni semnificative asupra vieţii de familie”, a mai adăugat Papa Francisc.

Citeste si: Calendar Ortodox ianuarie 2021. Sărbători religioase în prima lună a anului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si