Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae. Face minuni!

Sfântul Nicolae se apropie cu pași repezi. Sărbătoarea creștină este celebrată de toți enoriașii, în special de cei care poartă numele Sfântului Nicolae. De asemenea, copiii de pretutindeni își scot încălțările la ușă pentru a primi daruri.

Author: Georgiana Balaban miercuri 02 decembrie 2020 , 20:26

rugăciune sfântul nicolae
Rugăciune puternică către Sfântul Nicolae.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Duminică, 6 decembrie 2020, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae. De asemenea, copiii îl așteaptă nerăbdători pe Moș Nicolae sau Moș Neculai. Personajul legendar le aduce daruri copiilor chiar în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae.

Se spune că Moș Nicolae este un personaj similar cu cel al lui Moș Crăciun. Amândoi sunt iubiți de copii, poartă haine roșii și oferă cadouri.

Anual, în noaptea de cinci spre șase decembrie, toți copiii își curăță și își lustruiesc ghetele pentru a primi cadouri de la Moș Nicolae, dacă au fost cuminți.

Rugăciunea către Sfântul Nicolae care face minuni

„O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor

neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Citeste si: Rugăciunea „Tatăl nostru” a fost modificată! Ce s-a schimbat și cum va suna începând de acum?

Citeste si: Deea si Dinu Maxer DIVORTEAZA! Primele declaratii ale vedetei: „Am decis sa incheiem casatoria''- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Citeste si: Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare an de Sfinții Mihail și Gavril

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.”

Sfântul Nicolae mai este numit şi “Făcătorul de minuni”, patron al Greciei şi al altor oraşe din Apusul Europei, este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București păstrează mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, dăruită, potrivit documentelor, de Arhiepiscopia din Bari domnitorului Mihai Viteazu.

rugăciune sfântul nicolae
Rugăciune Sfântul Nicolae.[Sursa foto: google]

Citeste si: Sarah Dumitrescu s-a fotografiat nemachiată. Cum arată fiica Anamariei Prodan complet naturală- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Pique, etichetat din nou drept cel mai neglijent părinte! Fostul iubit al Shakirei l-a uitat pe fiul sau cel mic, Sasha, într-un magazin- radioimpuls.ro

El era arhiepiscopul Mirei Lichiei și s-a născut în localitatea Patara din Asia Mică, în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea, într-o familie de oameni înstăriţi şi creştini devotaţi. Crescut în spiritul poveţei creştine “să împarţi averea săracilor”, Sfântul Nicolae şi-a dat întreaga moştenire pentru a-i ajuta pe nevoiaşi.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si