Papa în România 2019! Invitatul surpriză de ultim moment de pe lista oficială ”Papa în România 2019”! Cine se numără printre cele 20 de VIP-uri de la "oficială"!

Papa în România 2019! În aceste momente s-a stabilit lista oficială a invitaților la evenimentul ”Papa în România 2019”!

Author: Cornelia Ionescu vineri 31 mai 2019 , 09:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa în România 2019. Mai sunt doar puține momente până la evenimentul anului, ”Papa în România 2019”! De aceea, listele de invitați sunt deja definitivate, iar programul suveranului pontif este calculat

până în cele mai mici amănunte!

Citeste si: Papa în România 2019! Primele imagini cu Papamobilul-Duster pe care-l va folosi Suveranul Pontif în țara noastră

Citeste si: Papa in Romania 2019. Programul complet

Citeste si: Papa în România 2019. Drama care putea să-l doboare pe Papa Francisc! Suveranul Pontif şi-a pierdut un plămân în adolescenţă!

Dacă până acum, opinia publică știa câteva nume importante care vor fi prezente la ceremoniile organizate de oficialități, printre ele Klaus Iohannis sau Viorica Dăncilă, ei bine, se pare că, în zona VIP-urilor, vor mai exista și alt gen de persoane publice.

O informație de ultim moment îl dă pe ieșeanul Florin Morariu, cunoscut drept ”Eroul de la Londra”, printre cele 20 de persoane de la loja din localitate, acolo unde

Papa Francisc se va întâlni cu credincioșii catolici și nu numai și va beatifica 7 episcopi greco-catolici uciși din ură față de credință în diferite locuri din România între anii 1950-1970. 

Papa în România 2019 este evenimentul anului! Unde îl vor vedea bucureștenii!

Papa în România 2019! Papa Francisc poate fi salutat, la sosirea în România, vineri, în jurul orei 11.30, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. În această zonă, coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenţi.

Apoi, în București sunt așteptați peste 25.000 de pelerini care îl vor întâmpina și saluta pe Papa. Există mai multe zone amenajate unde vor putea sta aceștia. Sunt zone îngrădite, unde intrarea se va face prin anumite puncte de acces, urmând un protocol strict. Acest protocol presupune: un control de securitate efectuat de forțele de ordine care colaborează la organizarea evenimentului, primirea unor materiale informative și îndrumarea către sectorul amenajat. În timpul controlului de securitate, este posibil ca pelerinilor să le fie solicitat un document de identitate, astfel încât deţinerea unui act de identitate devine o obligaţie pentru participanţi.

Papa în România 2019 este evenimentul anului! Ce cerințe a avut Suveranul Pontif

Este pentru a doua oară în ultimii 20 de ani când un Suveran Pontif vizitează România, după ce Sfântul Ioan Paul al II-lea a fost în București pe 8 mai 1999. Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.

Papa în România 2019! Papa Francisc nu a avut nicio cerință specială pentru vizita sa. Vrea să i se respecte doar programul de odihnă și cel de rugăciune. În ceea ce privește mâncărurile, un bucătar de la un restaurant bucureștean cu specific italian a fost adus să le ajute pe măicuțele de la Mănăstirea catolică Sfânta Agnes, acolo unde se vor pregăti bucatele pentru el. Mâncărurile preferate sunt: risotto cu spanac şi parmezan şi paste cu şuncă şi sparanghel. 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si