Paralizie facială după vaccinul anti-COVID. Care e starea femeii din Vâlcea

Ministerul Sănătății a transmis vineri că toate investigațiile medicale făcute în ultimele 24 de ore au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă în cazul femeii din Vâlcea care a acuzat o reacție adversă la vaccin.

Razvan Ilie, vineri 05 februarie 2021 , 16:56

vaccin
Ministerul Sănătății infirmă diagnosticul de paralizie facială post-vaccin
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Femeia de 32 de ani din Vâlcea cu suspiciune de paralizie facială periferică dreapta după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer se află în prezent în stare clinică bună, a informat vineri Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate," toate investigaţiile complexe" efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă.

Citeste si: Contaminările cu COVID-19 au scăzut în lume la cel mai mic nivel de la sfârşitul lui octombrie

Ministerul Sănătății, precizări despre cazul din Vâlcea

Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări referitoare la cazul femeii de 32 de ani din Vâlcea cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty) despre care a informat în data de 4 februarie 2021:

- potrivit primului buletin de raportare a reacţiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij şi subfebrilitate;

- toate investigaţiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea,

cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă; în prezent, pacienta se află în stare clinică bună, afirmă sursa citată.

Citeste si: Starea pacienţilor transferaţi la alte spitale: Şase pacienţi sunt la ATI, doi fiind în stare gravă

Prima reacție severă în urma vaccinării anti-Covid 

Pacienta în cauză este medic din secția ORL a Spitalului Județean Vâlcea. Ea a avut o reacție adversă rară în urma vaccinării anti-COVID.

Ministerul Sănătății a informat

joi că în cazul acesteia s-a înregistrat o paralizie facială temporară, după administrarea rapelului. Este prima reacție severă din România în urma vaccinării.

De la începutul campaniei de vaccinare, 463.763 de persoane au primit prima doză a vaccinului Pfizer, iar 165.516 au primit și a doua doză Pfizer.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 83 de reacții adverse la Pfizer și 1 la Moderna, în timp ce de la debutul campaniei de vaccinare, numărul total al reacțiilor adverse a fost de 2.114.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si