Părinții care nu sunt vaccinați nu au acces la festivitățile de absolvire. Anunțul este valabil și pentru evenimentele care au loc în aer liber

O nouă lege i-a șocat pe români. Părinții care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 nu au acces la festivitatea de închieiere a anului școlar în următoarea perioadă, chiar daca va avea loc în aer liber.

Author: Georgiana Balaban luni 07 iunie 2021 , 18:35

părinții nevaccinați nu pot merge la serbările copiilor
Părinții nevaccinați nu au acces la serbările copiilor.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Părinții care nu s-au imunizat împotriva Sars-Cov-2 nu vor avea acces la festivitățile de absolvire a anului școlar. Guvernanții au decis ca părinții să nu aibă voie să participe la serbări, char dacă acestea se organizează în aer liber, în lipsa certificatului de vaccinare sau a unei dovezi că sunt sănătoși sau că au

anticorpi după ce au trecut prin boală.

Citeste si: Programul restaurantelor se va prelungi pentru nunți și botezuri. Află până la ce oră se poate sta de acum înainte

Părinții minorilor din România sunt extrem de revoltați după ce li s-a luat dreptul de a participa la festivitățile de sfârșit de an ale copiilor dacă nu sunt imunizați sau dacă nu prezintă o dovadă că ori s-au testat, ori au anticorpi dupa boală. Legea se aplică și în spații deschise și aparține Hotărârii de Guvern nr. 580 din luna mai 2021.

Părinții nevaccinați nu pot participa la serbările copiilor

Părinții au reacționat imediat la auzul acestor discuții. Avocați și persoane care doresc protejarea drepturilor omului, s-au autosesizat și cer anularea Horărârii de Guvern.

Această decizie interzice participarea părinților la serbările de sfârșit de an ale copiilor, în lipsa imunizării artificiale.

Citeste si: Programa pentru Bacalaureat 2021 la Sociologie

„Măsurile discriminatorii se constituie în tot atâtea încălcări ale Constituției României și în tot atâtea abuzuri administrative la adresa cetățenilor români cu drepturi depline. De asemenea, am înaintat Curții de Apel cererea de suspendare de urgență a H.G. 580. Caracterul de urgență este motivat de condițiile impuse părinților pentru a putea fi prezenți la festivitățile prilejuite de închiderea anului școlar. Condițiile draconice impuse pentru prezența acestora la o festivitate care se desfășoară în aer liber atestă voința legiuitorului de eliminare a prezenței părinților, de impunere a unor acte medicale unor persoane care pot avea diverse condiții de sănătate, vârstă, medicale etc. Condițiile de participare sunt aceleași cu cele destinate transportului aerian de persoane”, este mesajul transmis de avocatul Ana Corina Săcrieru, reprezentant al platformei Civice ÎMPREUNĂ.

părinții nevaccinați nu pot merge la serbările copiilor
Părinții care nu sunt imunizați nu au acces la festivitățile de absolvire.[Sursa foto: PixaBay]

Hotărârea a fost acționată în instanță. Oamenii afirmă că în spatele acestei legi se află ideea de a forța populația să se imunizeze în orice condiție, altfel se vor impune tot felul de privațiuni, din ce în ce mai incomode pentru cetățeni.

Citeste si: Programa pentru Bacalaureat 2021 la Informatică

„Este o vaccinare obligatorie implicită în cele mai multe cazuri, dar uneori este explicită. O să vă dau două exemple. Primul, cel mai deranjant și mai aberant, este cel privitor la școli, la serbările de sfârșit de an, unde părinții sunt primiți fie vaccinați, fie în cele trei luni de zile în care au trecut prin boală, fie dacă și-au făcut un test. Ceea ce presupune, de exemplu, dacă ai trei copii, ca să participi la toate cele trei serbări, trebuie să plătești de trei ori testul care înseamnă 75 euro/test. Ceea ce înseamnă că dacă nu îți permiți această sumă te vaccinezi, pentru că este gratuit”, a spus și avocatul Gheorghe Piperea, la Antena 3.

Citeste si: Calendar BAC 2021. Când au loc probele scrise la Bacalaureat anul acesta


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si