Țara europeană care a scăpat de epidemia de coronavirus

Epidemia de coronavirus s-a încheiat în Norvegia, a anunțat unul dintre medicii care au condus campania împotriva coronavirusului.

Author: Andreea Bolocan luni 07 iunie 2021 , 12:09

Pandemia de coronavirus din Norvegia s-a încheiat virus
Pandemia de coronavirus din Norvegia s-a încheiat[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul șef al Insitutului de Sănătate Publică din Norvegia, Preben Aavitsland, printr-o postare făcută pe Twitter a anunțat faptul că Norvegia a scăpat de pandemia provocată de COVID-19 și că numărul de cazuri de coronavirus

a scăzut semnificativ.

În cadrul postării făcute pe Twitter acesta a mai postat și un grafic care arată că Norvegia a ajuns la cea mai scăzută rată de infecție de la sfârșitul verii trecute și a scris: ”Asta a fost pandemia! Aici, în Norvegia, pandemia s-a încheiat ca să spunem așa. Putem începe să ne pregătim ca virusul să ocupe foarte puțin spațiu în viața noastră de zi cu zi.”.

Citeste si: Alexandru Rafila, veste bună despre pandemie: Nu mai avem transmitere comunitară în România

Cea mai scăzută rată de infectare cu COVID-19 din Europa

Norvegia a avut una dintre cele mai scăzute rate de infectare din Europa în toate cele trei valuri ale pandemiei, ajutată de densitatea scăzută a populației și de izolarea țării în nordul Europei, precum și de acțiunile decisive ale guvernului și autorităților sanitare de fiecare dată când infecțiile au început să crească.

Numărul de îmbolnăviri și de decese a fost semnificativ mai mic decât în țara vecină, Suedia, dar și Danemarca, care a adoptat o abordare similară cu Norvegia.

Norvegia a avut cea mai scăzută rată de infectare dintre toate țările europene[Sursa foto: PixaBay]

Preben Aavitsland susține faptul că numărul mic de oameni spitalizați din cauza Covid-19 și aflat în continuu declin datorită vaccinărilor tot mai multe va datermina ca în viitor în țară să apară doar focare locale. Autoritățile sunt bine echipate să se ocupe de acestea, a spus el.

"Un pompier-șef ar fi spus: incendiul forestier s-a stins, iar pericolul pentru oameni și clădiri s-a redus, dar mai rămân de curățat zone ici și colo și trebuie să fim vigilenți", a declarat el pentru radioul de stat NRK.

Citeste si: OMS, anunţ îngrijorător: "Noul coronavirus nu va fi eradicat prea curând"

Premierul Erna Solberg a lăudat încrederea generală a norvegienilor în autorități care a ajutat la răspunsul împotriva coronavirusului, iar impactul supra economiei țării a fost redus cu ajutorul gigantului său fond de 1300 de miliarde de dolari.

„Ceea ce am făcut bine este că, în primul rând, ne-am mișcat decisiv de la început”, a declarat Erna Solberg luna trecută pentru publicația Financial Times.

Aavitsland a declarat că va mai dura încă câțiva ani până când pandemia va fi controlată la nivel global și a adăugat că autoritățile norvegiene vor oferi din expertiza lor și altor țări.

„Nu se încheie cu adevărat până nu se termină pentru toată lumea”, a declarat acesta.

Coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Nu toți oficialii norvegieni sunt de părere că pandemia s-a încheiat

Se pare că nu toți oficialii norvegieni din domeniul sănătății sunt de acord cu punctul lui Aavitsland de vedere conform căruia epidemia s-a încheiat în Norvegia. Spre exemplu, Espen Nakstad, director general adjunct al Direcției Norvegiene pentru Sănătate, a avertizat că epidemia nu este „complet terminată” în Norvegia și a spus că oamenii se pot relaxa când toți adulții primesc și a doua doză de vaccin în august sau septembrie.

„Atunci, sperăm că vom putea trăi din nou normal, chiar dacă epidemia nu se încheie complet în Norvegia până când nu se încheie în toate țările”, a mai spus el pentru NRK.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si