Veste neplăcută pentru o parte dintre bugetarii ieșiți la pensie, care primesc în continuare salarii de la stat. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să opteze între pensie și salariu.

Raluca Turcan a precizat, la un post de televiziune, că toți cei care vor alege salariul, în detrimentul pensiei, vor putea rămâne angajați până la maximum 70 de ani.

Ministrul Muncii a mai spus că nu va fi interzis cumulul pensiei cu salariul luat prin angajarea în sistemul privat. 

Citeste si: Curs valutar BNR, azi 17 februarie. Moneda euro, aproape de un nou maxim istoric

Raluca Turcan: Foarte mulți se pensionează anticipat

Ministrul Muncii a precizat că proiectul de lege va fi prezentat în zilele următoare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

„Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensie și salariu. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariați”, a spus Raluca Turcan la România TV.

Potrivit ministrului Muncii, va fi posibilă cumularea pensiei cu salariul la privat, dar nu și la stat. "Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a precizat Turcan.

Citeste si: Kelemen Hunor: „Trebuie să facem un inventar al sporurilor. Nu vor fi eliminate”

raluca turcan
Raluca Turcan: "Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”,[Sursa foto: Facebook / Raluca Turcan]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si