Percheziții în vama Petea. Cât se încasa pentru a scăpa oamenii de carantină

Conducerea I.T.P.F. Sighetu Marmației a sesizat DGA – S.J.A. Satu Mare cu privire la posibile fapte de corupție săvârșite de către lucrători din cadrul P.T.F. Petea, județul Satu Mare, în vederea derularii activităților specifice potrivit compețentelor.

Author: Diana Bostan joi 23 septembrie 2021 , 21:48

Vama Petea

Percheziții Satu Mare și Maramureș

[Sursa foto: Poliția de frontieră]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Percheziţii au avut loc în această dimineaţă în Satu Mare și Maramureș într-un caz care vizează poliţişti de frontieră. Aceştia sunt suspectaţi că luau mită pentru a nu plasa în carantină unele persoane care au intrat în țară. Un vameş ar fi fost chiar prins în flagrant în punctul de frontieră Petea.

În vama Petea, în această dimineaţă a avut loc o acţiune de flagrant al celor de la DGA

Un polițist de frontieră a fost prins în timp ce lua mită suma de 200 de euro, pentru a închide ochii și pentru a nu anunța autoritățile cu privire la persoanele venite din țări cu risc ridicat de răspândire a virusului Covid-19.

Astfel că, astăzi, au avut loc nouă percheziții domiciliare. Perchezițiile au avut loc și în casele polițiștilor de frontieră.

Citeste si: Atenționare de călătorie transmisă de MAE. Coduri portocaliu şi galben de precipitaţii, furtuni şi vânt de coastă în Spania

Între 50 și 100 de euro primeau polițiștii șpagă de la fiecare persoană în parte

„Conducerea I.T.P.F. Sighetu Marmației a sesizat DGA – S.J.A. Satu Mare cu privire la posibile fapte de corupție săvârșite de către lucrători din cadrul P.T.F. Petea, județul Satu Mare, în vederea derularii activităților specifice potrivit compețentelor. De asemenea, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației se dezice de lucrătorii instituției care încalcă legea, iar în funcţie de rezultatele cercetării desfăşurate de către autorităţile competente şi de calitatea procesuală a lucrătorilor, vor fi dispuse măsuri în conformitate cu Legea 360 din 2002 privind Statutul Poliţistului.”, transmite Poliția de Frontieră.

Citeste si: Medicii unei maternități din Buzău, acuzați de o tânără mămică ce și-a pierdut copilul înainte de a nașt


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si