Pericol de incendiu la Stația Spațială Internațională. A ieșit fum din modulul Rusiei

Agenția spațială rusă Roscosmos a anunțat joi că a fost activată o alarmă de fum într-un modul de servicii rusesc de pe Stația Spațială Internațională (ISS), iar agențiile de presă rusești au raportat că astronauții au reclamat un miros de plastic ars.

Author: Razvan Ilie joi 09 septembrie 2021 , 13:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Agenția Roscosmos a declarat că un detector de fum și o alarmă au fost declanșate pe modulul de serviciu Zvezda, care oferă locuințe pentru membrii echipajului de pe ISS, în timp ce bateriile se aflau la reîncărcat.

Citeste si: EMA a descoperit o boală neurologică extrem de rară ca fiind un efect secundar după vaccinarea cu serul AstraZeneca

Agenția de știri RIA a citat Roscosmos spunând că toate sistemele funcționează corect, la câteva ore după sesizarea anomaliei. Planurile pentru o ieșire spațială planificată pentru joi erau încă în vigoare, a mai transmis agenția spațială.

Cea mai importantă contribuție a Rusiei la Stația Spațială Internațională

Modulul spațial Zvezda este cea mai importantă contribuție a Rusiei în proiectarea stației spațiale internaționale, modulul fiind destinat să ofere spatii de viață și locuințe pentru un echipaj de trei membri, conform Russia Today.

Citeste si: Cel mai bogat om a zburat în Spațiu

Când Rusia a fost invitată să adere, în urmă cu aproape 30 de ani, la ceea ce avea să devină Stația Spațială Internațională, a adus o serie de echipamente hardware, remodelând drastic aspectul prevăzut anterior al stației.

Nava de 20 de tone ar menține, de asemenea, orbita avanpostului cu sistemul său de propulsie; furnizează și distribuie energie electrică de la panourile sale solare, precum și trimite, primește și procesează informații de control al zborului cu computerele sale interne.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si