Persoanele vaccinate cu prima doză de Johnson&Johnson vor afla vineri cu ce vaccin fac boosterul

Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Conform acestuia, recomandarea va fi făcută cel târziu vineri.

Author: Diana Bostan marți 26 octombrie 2021 , 15:37

campanie vaccinare

campanie vaccinare

[Sursa foto: istockphoto]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a declarat că cel târziu vineri va fi anunțată recomandarea pentru vaccinarea persoanelor care au făcut prima doză cu Johnson&Johnson.

Recomandarea va fi făcută până vineri

„În această săptămână vom decide care va fi atitudinea de urmat la persoanele care fost vaccinate cu vaccin de la Johnson&Johnson în monodoză, pentru că începând cu prima parte a lunii noiembrie sunt deja pimele persoane eligible care ar putea să primi o doză booster, având in vedere că vaccinarea cu Johnson&Johnson a început în luna mai”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Probabil, că de primă intenție vom recomanda tot un vaccin pe bază de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna, însă nu este exclus să rămânem și pe recomandarea de a face un vaccin cu aceeași tehnologie, adică Johnson&Johnson, având în vedere că datele de imunogentitate și de siguranță sunt foarte bune”, a adăugat, marți,  șeful campaniei de vaccinare.

Conform CNCAV 127.948 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore în România, dintre care 93.049 reprezintă prima doză.

Citeste si: Prefectul Buzăului: ,,Moartea ne pândeşte în curtea spitalului. Suntem în război, pe front, cu arma la picior''

În România sunt așteptate 792.000 doze de vaccin Johnson&Johnson

Transportul dozelor de vaccin este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. 

Citeste si: Lucrătorii din sănătate din Marea Britanie ar putea fi obligați să se vaccineze complet împotriva Covid-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si