Variola maimuței s-a extins în Europa, în total, în 19 țări au fost raportate cazuri.
"Majoritatea cazurilor sunt bărbaţi tineri, identificându-se ca bărbaţi având relaţii sexuale cu bărbaţi. Nu au fost niciun deces", a precizat agenţia europeană cu sediul la Stockholm.

Citeste si: Avertisment legat de variola maimuței

Trei țări concentrează în prezent majoritatea cazurilor confirmate: Marea Britanie, prima ţară în care au fost observate cazuri neobişnuite la începutul lui mai (71 de cazuri), Spania (59) şi Portugalia( 37), potrivit ECDC.

În Europa se concentrează 118 cazuri.

Citeste si: Spania a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței. Va cumpăra vaccinuri cu ajutorul Uniunii Europene

Spania a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței

Deși situația privind variola maimuței nu este gravă, potrivit specialiștilor, este totuși alarmantă. În afară de alte țări europene, dar și Canada și unele state din Africa, Spania a înregistrat, miercuri, un total de 59 de cazuri noi de variola maimuței și urmează să ia măsuri, inclusiv comandarea de vaccinuri și antivirale printr-o achiziție realizată cu ajutorul Uniunii Europene.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Variola maimuței declanșează alerta roșie

Un total de 59 de cazuri au fost detectate prin testul PCR, dintre care 20 confirmate prin secvenţiere genomică, a spus ministra sănătăţii din Spania”,

Carolina Darias, într-o conferinţă de presă, potrivit AFP.

Este rezonabil să presupunem că, fiind depistați pozitiv, toţi aceşti oameni au boala ”, a explicat directorul Institutului de Cercetare Carlos III, Cristobal Belda. În total, 171 de cazuri suspecte au fost depistate în ţară.

Citeste si: VIDEO- Alte 15 cazuri de variola maimuţei. Unde au fost înregistrate

Citeste si: VIDEO- Alte 15 cazuri de variola maimuţei. Unde au fost înregistrate

Spania intenţionează să achiziţioneze vaccinuri Imvanex şi antivirale Tecovirimat printr-o achiziţie în grup a UE pentru a frâna răspândirea acestui virus, a anunţat Darias.

Organizaţia europeană HERA (Health Emergency Response Authority) „va pune vaccinul la dispoziţia statelor membre, în speţă vaccinul Imvanex”, a spus ea, fără a preciza cantităţile sau termenele de distribuţie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si