Bărbatul este suspectat de faptul că a supus mai mulți câini operațiilor ilegale de modificare al aspectului fizic. De asemenea, acesta este bănuit că dresa câinii folosind animale vii, pentru a le controla agresivitatea.

Citește și: Trei adolescenţi, cu vârste între 15 şi 18 ani, cercetaţi după ce au agresat doi câini

”Din cercetări a reieşit că un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din comuna Dobrosloveni, ar fi efectuat intervenţii chirurgicale asupra unor animale, în vederea modificării aspectului, respectiv cuparea urechilor.

De asemenea, tânărul ar fi folosit animale vii pentru dresarea altor animale din rasa canină, în vederea controlării agresivităţii acestora”, a transmis Poliţia Judeţeană Olt.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Olt au efectuat, sâmbătă dimineața, percheziții la două locuințe ale bărbatului. Acolo au găsit cinci câini din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, cu urechile cupate. 

Bărbatul este cercetat penal

Bărbatul este cercetat într-un dosar penal, constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. În acest dosar sunt vizate infracțiuni de „intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor şi folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Femeie din București înșelată de un dresor de câini. Bărbatul ar fi luat un avans pentru mai multe ședințe de dresaj care nu au mai avut loc

Cercetările cu privire la documentarea activității infracționale și dispunerea măsurilor legale au fost efectuate de către Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor.

Patru români sunt cercetați pentru organizarea de lupte între animale

În județul Călărași, patru bărbați sunt cercetați pentru infracțiuni de organizare de lupte între animale. La aceste evenimente participau și persoane venite din alte județe ale țării.

Anchetatorii au găsit în urma perchezițiilor efectuate la finalul săptămânii trecute, peste 30 de câini de luptă, ținuți în condiții improprii. De asemenea, 12 animale nu erau înregistrate la veterinar. Câinii au fost duși către adăposturi, în baza ordinelor de polițiști.

În urma anchetelor, începând cu anul 2022, în județul Călărași s-au organizat lupte ilegale între câini din rase considerate periculoase. 

Citește și: Imagini șocante! Un șofer a fost filmat în timp ce chinuie un cal. Animalul este legat de mașină cu o funie și încearcă să țină pasul

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si