
Poliția a suspectat un bărbat că a supus mai mulți câini unor operații ilegale, în vederea modificării aspectului
Sâmbătă, autoritățile din Olt au efectuat percheziții la două adrese din comuna Dobrosloveni. Acolo locuiește un bărbat suspectat de încălcarea legislației cu privire la protecția animalelor.
Bărbatul este suspectat de faptul că a supus mai mulți câini operațiilor ilegale de modificare al aspectului fizic. De asemenea, acesta este bănuit că dresa câinii folosind animale vii, pentru a le controla agresivitatea.
Citește și: Trei adolescenţi, cu vârste între 15 şi 18 ani, cercetaţi după ce au agresat doi câini
”Din cercetări a reieşit că un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din comuna Dobrosloveni, ar fi efectuat intervenţii chirurgicale asupra unor animale, în vederea modificării aspectului, respectiv cuparea urechilor.
Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Olt au efectuat, sâmbătă dimineața, percheziții la două locuințe ale bărbatului. Acolo au găsit cinci câini din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, cu urechile cupate.
Bărbatul este cercetat penal
Bărbatul este cercetat într-un dosar penal, constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.
Cercetările cu privire la documentarea activității infracționale și dispunerea măsurilor legale au fost efectuate de către Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor.
Patru români sunt cercetați pentru organizarea de lupte între animale
În județul Călărași, patru bărbați sunt cercetați pentru infracțiuni de organizare de lupte între animale. La aceste evenimente participau și persoane venite din alte județe ale țării.
Anchetatorii au găsit în urma perchezițiilor efectuate la finalul săptămânii trecute, peste 30 de câini de luptă, ținuți în condiții improprii.
De asemenea, 12 animale nu erau înregistrate la veterinar. Câinii au fost duși către adăposturi, în baza ordinelor de polițiști.În urma anchetelor, începând cu anul 2022, în județul Călărași s-au organizat lupte ilegale între câini din rase considerate periculoase.
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.