Polițiștii rutieri au aplicat zeci de amenzi în Capitală

Brigada Rutieră a anunţat că poliţiştii au făcut verificări în ultimele două zile în Capitală şi au aplicat 23 de amenzi, în valoare de peste 10.000 de lei şi au reţinut 26 de permise de conducere. De exemplu, un bărbat in vârsta de 31 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce a condus un autovehicul pe o strada din sectorul 5 în timp ce se afla sub influenţa sub influenţa substanţelor psihoactive. Un caz similiar a fost şi în Sectorul 3, iar în Sectorul 2 un tânăr de 22 de ani a condus un autovehicul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Alina Raducu, duminică 17 ianuarie 2021 , 18:59

Polițiștii rutieri au aplicat zeci de amenzi în Capitală
Polițiștii rutieri au aplicat zeci de amenzi în Capitală. Sursa foto: Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti Facebook
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În nopţile de 15/16 şi 16/17 Ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din municipiul Bucureşti pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 23 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 10.000 lei şi au fost reţinute 26 permise de conducere, după cum urmează: -13 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie);- 12 pentru infracţiunile constatate- 1 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea; De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate şi 4 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare”, arată un comunicat de presă al Brăgăzii Rutiere.

Polițiștii rutieri au aplicat zeci de amenzi în Capitală

Sursa citată mai spune că poliţiştii rutieri au constatat 16 infracţiuni, după cum urmează:

„- 9 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive
- 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice;

- 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere
- 2 pentru deţinere de substanţe psihoactive( THC-5-Canabis, Heroină);”, mai transmite comunicatul de presă.

De exemplu, un bărbat in vârsta de 31 de ani a condus un autovehicul pe o strada din sectorul 5 în timp ce se afla sub influenţa sub influenţa substanţelor psihoactive.(THC-5x„Canabis” şi Cocaină). Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

Poliţiştii rutieri au constatat 16 infracţiuni

De asemenea,  poliţiştii rutieri au verificat autovehiculul condus de bărbat, iar cu această ocazie au depistat substanţe psihoactive, fapta în cauză fiind prevăzută de Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

De asemenea, un tânăr în vârsta de 22 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2, timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.(

0,55 mg/l alcool în aerul expirat). În acest context, conducatorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Un alt bărbat de 35 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 sub influenţa substanţelor psihoactive. Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal, mai precizează sursa menţionată.

Citeste si: VIDEO- Chefuiesc în ciuda restricțiilor. Au fost date amenzi usturătoare

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si