Prefectul Capitalei, anunț important cu privire la valul 4 al pandemiei de coronavirus

Alin Stoica, Prefectul Municipiului București, este de părere că valul patru al pandemiei de coronavirus va fi cel al persoanelor nevaccinate. De asemenea, el a afirmat că sunt în jur de o mie de vaccinări noi pe zi, în București, ceea ce înseamnă destul de puţin, precizând că deocamdată nu are măsuri concrete pentru creşterea ratei de vaccinare, fiind discuţii în acest sens.

Author: Andreea Bolocan vineri 30 iulie 2021 , 14:44

Prefectul Capitalei, Alin Stoica coronavirus vaccinare romania bucuresti
Prefectul Capitalei, Alin Stoica[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vineri, 30 iulie 2021, Alin Stoica, a declarat faptul că autorităţile încearcă să înţeleagă motivele pentru care personalul sanitar nu se vaccinează.

”Am efectuat un sondaj să înţelegem care sunt cauzele pentru care o parte din personalul sanitar nu se vaccinează, să mergem către dumnealor cu o campanie de informare, care urmează să fie realizată. În afară de personalul sanitar ne-am concentrat atenţia şi pe personalul didactic şi săptămâna viitoare urmează să aibă o loc o întâlnire între specialişti şi personal didactic, care să înţeleagă importanţa vaccinării şi să i să li se răspundă cadrelor didactice eventualelor îngrijorări sau întrebări în aşa fel încât dumnealor să poată să ia o decizie informată asupra vaccinări şi şcoala este punct important pentru că intră în contact cu elevii, care au vârsta la care nu pot fi vaccinaţi şi atunci ei sunt mai expuşi, prin ei se poate transmite virusul mai uşor”, a afirmat Alin Stoica.

Citeste si: Ministrul Sănătății, avertisment despre valul 4 al pandemiei. "S-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă"

Numărul de vaccinări din București este redus

El a menţionat că numărul de vaccinări în Bucureşti este redus, fiind o mie pe zi.

”Şi pentru populaţia generală urmează să luăm şi alte măsuri privind creşterea numărului de vaccinări, deocamdată suntem destul de jos, cam în jur de o mie de vaccinări noi pe zi, nu vorbim de cei care vin la rapel, ci e vorba de cei care vin noi şi asta înseamnă destul de puţin”, a explicat prefectul.

Întrebat cum va putea fi stimulată vaccinarea în Bucureşti, Alin Stoica a răspuns: ”Există deocamdată o discuţie cu CNCAV, nu am la acest moment nişte măsuri concrete pentru a creşte rata de vaccinare în Bucureşti, suntem în discuţie.(...) Avem capacitatea de vaccinare, avem dozele, avem informarea făcută, în funcţie de discuţiile pe care le vom avea în continuare, deocamdată a fost o discuţie de lucru, nu este o discuţie finală”.

Citeste si: AstraZeneca, anunț cu privire la viitorul vaccinului său anti-COVID

Rata de vaccinare a Municipiului București este de 30%

Prefectul Capitalei a mai transmis și că în Bucureşti, rata de vaccinare este de 30%.

”Suntem aproximativ 750.000 de persoane vaccinate dintr-un total statistic de 2,2 milioane. Asta înseamnă din populaţia rezidentă cam 30%.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si