Liderii Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi și Klaus Iohannis vor avea convorbiri, urmată de o conferință de presă.

Citeste si: Iohannis găzduiește la Cotroceni summit-ul "București 9". Șeful NATO, invitat de onoare

”Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Preşedintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz şi Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic şi solidaritatea deplină faţă de Preşedintele Zelenski şi de poporul ucrainean.

Această agresiune ilegală, nejustificată şi neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”, a scris preşedintele în mesaj. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să îi primească pe liderii europeni pentru discuții.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Președintele francez ar urma să facă o plimbare pe străzile orașului, delegația urmând să plece la Paris, în a doua parte a zilei de vineri.

Citeste si: VIDEO |Emmanuel Macron vizitează, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicoale Ciucă, la Baza Mihail Kogălniceanu

Emmanuel Macron vizitează baza Mihail Kogălniceanu 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se întâlneşte, miercuri, la Baza Mihail Kogălniceanu, cu preşedintele Klaus Iohannis, cei doi urmând să discute despre consolidarea Parteneriatului Strategic româno-francez, aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi despre evoluţia situaţiei de securitate din

regiune.

Citeste si: Macron susține că Republica Moldova va primi un răspuns ”clar” la solicitarea de acordare a statutului de candidat la UE în aproximativ zece zile

Potrivit Administrației Prezidențiale,  cei doi președinți vor discuta despre modalităţile  de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez, reînnoit în 2018 prin semnarea, la Paris, de către Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a Declarației Politice aferente, ale cărei direcții de dezvoltare au fost detaliate în cadrul Foii de Parcurs semnate în 2020.

Citește si:  Emmanuel Macron declară că Rusia nu trebuie să fie umilită: „Sunt convins că Franței îi revine rolul de a fi o putere de mediere”

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si