Țara în care profesorii sunt obligați să prezinte certificatul verde înainte de ore. La fel și pentru călătorii care merg cu trenul sau avionul

Profesorii din Italia sunt obligați să prezinte certificatul verde înainte de intrarea în sala de curs. Persoanele care vor călători cu trenul sau avionul sunt obligate și ele să aibă documentul.

Author: Georgiana Balaban vineri 06 august 2021 , 15:10

profesorii cu certificat verde în italia
Noi reguli în Italia.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Profesorii care predă în Italia trebuie să prezinte certificatul verde   care atestă că sunt vaccinați, înainte de a intra la ore. Aceeași măsură se aplică și pentru persoanele care călătoresc cu avionul, trenul, autocarul sau vaporul.

Regulă este valabilă  și pentru oamenii care doresc să mănânce în interiorul restaurantelor.

Citeste si: Așa arată buletinele cu cip. Au fost emise pentru prima dată la Cluj

De azi, 6 august 2021, intră în vigoare obligativitatea dovezii de imunizare anti-Covid în Italia. Noua măsură este valabilă pentru profesori care trebuie să arate certificatul de vaccinare înainte de a păși în sala de curs. Regula îi vizează și pe călătorii care circulă cu avionul, trenul, autocarul sau vaporul. De asemenea și cei care își vor dori să ia masa la un restaurant în interior vor fi nevoiți să prezinte certificatul verde.

Noi reguli în Italia

Cabinetul lui Mario Draghi a extins obligativitatea certificatului în urma protestelor de pe stradă. Dovada imunizării trebuie făcută de către oamenii ce aleg să mănânce în interiorul unui restaurant, dar și pentru alte activități de agrement.

Citeste si: O zi liberă plătită pentru cei care se vaccinează: Iohannis a promulgat legea

Profesorii nu vor putea să predea fără dovada imunizării, respectiv prezentarea certificatului verde, astfel că după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți. Totodată, certificatul verde reprezintă o obligativitate și pentru studenți.

Citeste si: Condiţii călătorie Bulgaria 2021: Noi restricţii pentru turişti

profesorii cu certificat verde în italia
Certificat verde pentru profesori.[Sursa foto: PixaBay]

„Alegerea guvernului este să investească cât mai mult posibil în Green Pass pentru a evita un nou lockdown și pentru a proteja libertatea", a declarat, Roberto Speranza, ministrului Sănătății.

Citeste si: Mai mulți cetățeni au prezentat certificate COVID false la intrarea în țară. Raed Afarat, primele declarații: "I-am șmecherit la graniță.."

Prima țară europeană care a declarat oficial că va face obligatorie dovadă vaccinării în mai multe locuri pentru a avea acces la anumite servicii a fost Franța. Acum etse urmată de Italia.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si