Programul de guvernare USR prevede desființarea Inspectoratelor școlare

USR propune în programul de guvernare al Cabinetului Cioloș desființarea Inspectoratelor școlare și mutarea activitățiilor decizionale la nivel politic: minister şi primărie, la nivelul Consiliului de administraţie pentru şcolile publice.

Author: Madalina Grigore duminică 17 octombrie 2021 , 19:42

Program de guvernare USR

Programul de guvernare USR prevede desființarea Inspectoratelor școlare. 

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În ceea ce privește reforma guvernării în sistemul de învățământ preuniversitar şi profesionalizarea managementului şcolar, USR mai vizează: recrutarea directorilor şi directorilor adjuncţi de către Consiliile de administraţie ale unităţilor

de învăţământ, organizarea de programe de formare pentru managerii şcolari şi membrii Consiliului de administraţie, deschiderea ocupaţiei de manager şcolar către alte categorii de profesionişti în management, arată Agerpres.

Citeste si: Dacian Cioloș: „Mergem până la capăt; politicianul român trebuie să-i redea cetăţeanului român încrederea în stat”

Acte normative în Educație

Printre actele normative din Educație propuse de Cabinetul Cioloș se numără și definirea strandardelor minime pentru echipamentele IT pentru asigurarea calității în învățământul online. Totodată, mai există un proiect prin care este stabilit profilul cadrului didactic competent din punct de vedere digital, în concordanţă cu cadrul european în domeniu. 

Citeste si: Ministerul Sănătății: Alți 5 pacienți COVID-19 au fost transferați duminică în Ungaria

USR vrea școli dotate cu echipamente IT

USR dorește ca învățământul din România să evolueze pe partea de echipamente IT și își dorește să atingă mai multe puncte: 5.200 de şcoli dotate cu tehnologie pentru laboratoare IT, cel puţin 1.100 de laboratoare SMART, 67.000 de resurse educaţionale deschise (RED) cuprinzând 'manuale' adaptate mediului online pentru toate disciplinele şi toate nivelurile de învăţământ secundar, conţinuturi educaţionale digitale pe trei niveluri diferite de cunoaştere (remedial, accesibil, performant), resurse pentru educaţia incluzivă vizând elevii cu dizabilităţi, sportivii sau elevii spitalizaţi. 

Citeste si: Imaginile durerii! Un bărbat a fost îngropat de viu 48 de ore lângă soția moartă după cutremurele din Turcia- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Proteste în Italia, după ce certificatul Covid a devenit obligatoriu

Ce mai prevede programul de guvernare 

Programul de guvernare al Cabinetului Cioloș mai prevede: un curriculum naţional suplu, eficient, orientat spre dezvoltarea de competenţe, extinderea programelor „Masă caldă în şcoli” şi „Şcoală după şcoală”, reexaminarea condiţiilor de acreditare a instituţiilor de învăţământ superior, construirea a 110 creşe noi în cadrul PNRR, care să permită accesul a minimum 9.400 de copii, mai ales în mediile defavorizate. 

Citeste si: Femeie condamnată la 9 ani de închisoare cu executare după ce a lovit un poliţist pe motocicletă

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si