25 de pacienți români transferați până acum

Până la această dată au fost transferați 25 de pacienți infectați cu coronavirus. Aceștia se află în secţiile ATI din centrele universitare Debrecen şi Szeged.

Personal medical românesc, trimis în Ungaria

„Aşa cum am anunţat în spitalele din Ungaria a fost trimis şi personal medical din România care ţine legătura cu familiile pacienţilor transferaţi.

Reamintim că, în acest context epidemiologic nefavorabil, Ungaria sprijină ţara noastră prin punerea la dispoziţia pacienţilor români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate”, mai indică sursa citată.

Citeste si: Peste 30 de localități din Argeș sunt în carantina de noapte sau de weekend, începând cu această dimineață

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Afarat a anunţat că, sâmbătă, un singur pacient COVID de Terapie Intensivă a plecat în Ungaria, cu elicopterul şi vor mai ajunge în ţara vecină şi alţii cu forme de terapie intermediară.

Joi, unul dintre pacienţii transferaţi din Timişoara a murit

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunțat la Digi24 că în cursul zilei de vineri va continua transferul pacienţilor cu COVID-19 spre Ungaria. El a precizat că, în cursul zilei de joi, 14 octombrie 2-21, opt pacienţi au fost transferaţi deja, iar unul a decedat.

„Mâine continuăm transferul de pacienţi. Din păcate, unul dintre pacienţii transferaţi din Timişoara a murit.

Astăzi am transferat 8 pacienţi pentru că unul din pacienţi care trebuia să plece din Bucureşti spre… medicul curant a constatat că nu e atât de stabil încât să îl transferăm. Dar mâine continuăm să transferăm, îi ducem către cele două oraşe clinici universitare din Ungaria. Mulţumim pentru acest sprijin pentru că e important pentru noi”, a declarat Cseke Attila.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Transport pacienți COVID-19

[Sursa foto: ebihoreanul.ro]

Citeste si: VIDEO| Pacienți români în stare critică, transferați în secții ATI din Ungaria

Ministrul interimar al Sănătăţii a explicat că spre Ungaria vor fi transferaţi pacienţi din Unităţile de Primiri Urgenţe.

„Noi transferăm pacienţi din UPU, nu din ATI din spitale. Astăzi, în Bucureşti, sunt zeci de persoane care sunt în UPU, intubate, care practic ar trebui să fie pe ATI. Neavând loc în ATI, trebuie să îi ducem undeva, iar acesta este un sprijin extraordinar, e un semn de solidaritate pe care l-a avut şi România faţă de alte state. Asta e UE şi e bine că o avem”, a mai declarat Cseke Attila, în urmă cu doar câteva zile.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si