Companiile de transport public din București au anunțat cum vor funcționa autobuzele, tramvaiele și trenurile de metrou în noaptea de Înviere. 

Iată care este programul STB și Metrorex de Paște 2024, dar și ce reguli trebuie să respecte românii în noaptea de Înviere în transportul public din Capitală.

Programul STB de Paște 2024

Societatea de Transport București (STB) a anunțat un program diferit pentru zilele de Paște în acest an. 

Citește și: Cum va fi vremea în noaptea de Înviere? Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Conform informațiilor furnizate de STB, în noaptea de Înviere, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte și de cele ale liniei 100, conform programului obișnuit. STB a anunțat că va menține în circulație tramvaiele de pe linia 41, până la ora 03:00, care vor circula la intervale de 20 de minute. 

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

Programul pentru fiecare linie de transport poate fi accesat pe site-ul stbsa.ro.

autobuz stb

Mijloacele de transport în comun vor circula după un program special în noaptea de Înviere.

[Sursa foto: STB]

Programul Metrorex de Paşte 2024

În noaptea de 4 spre 5 mai 2024, trenurile de metrou vor circula între orele 23:00- 01:00, la interval de aproximativ 10 minute, iar după ora 01:00 și până la ora 05:00, vor circula la un interval de aproximativ 20 de minute. În cazul înregistrării unor fluxuri mari de călători, vor fi puse în circulație trenuri suplimentare.

Reprezentanții Metrorex au specificat că accesul în metrou cu foc deschis, adică lumânări și candele aprinse și alte asemenea, este strict interzis „pentru evitarea oricăror evenimente nedorite”.

Citește și: Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Va fi adusă în țară în Sâmbăta Mare

Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge astăzi în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă sâmbătă, pe 4 mai, în bisericile din întreaga țară. Aceasta va ajunge la Catedrala Patriarhală, fiind primită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 19:00.

lumanari in biserica

Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge în România sâmbătă, pe 4 mai.

[Sursa foto: Vecteezy]

Arhiepiscopul Tomisului a menționat că și în acest an va veni cu Lumina Sfântă de pe mare și o va aduce în Parcul Catedralei pentru a fi împărțită credincioșilor.

„Noi vom veni cu Lumina pe mare, ca în fiecare an din ultimii ani, şi o vom aduce în Parcul Catedralei şi acolo vom împărţi Lumina astfel încât atunci când vom da binecuvântarea pentru slujba Învierii de dimineaţă va fi ora 12 noaptea sau ora 00.00, atunci vom începe propriu-zis cântarea Hristos a Înviat!”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului, conform news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si