Programul supermarketurilor pentru 15 august 2022, de Sfânta Maria

Programul supermarketurilor pentru 15 august 2022. Iată ce program vor avea supermarketurile în ziua de 15 august, atunci când creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Maria!

Author: Alina Raducu vineri 12 august 2022 , 13:32

Programul supermarketurilor pentru 15 august 2022, de Sfânta Maria

Programul supermarketurilor pentru 15 august 2022, de Sfânta Maria

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Programul supermarketurilor pentru 15 august 2022, de Sfânta Maria.

ȘtirileKanalD.ro îți prezintă în timp real modificările făcute de supermarketuri în programul de funcționare, în ziua de Sfânta Maria 2022.

Ce program vor avea supermarketurile pe 15 august 2022, de Sfânta Maria?

Sfânta Maria este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox. Peste trei milioane de români își serbează ziua onomastică în această zi. Ziua de 15 august este o zi liberă legal, iar programul magazinelor poate fi diferit, așa că este bine ca românii să cunoască informații în acest caz.

În fiecare an, data de 15 august este o zi liberă legal pentru toți românii.

Astfel că, și anul acesta angajații vor avea parte de o mini-vacanță, deoarece sărbătoarea Sfintei Mării pică într-o zi de luni.

Pentru cei care au o zi liberă pe 15 august și vor să meargă la cumpărături, trebuie să știe că supermarketurile vor avea program normal. Însă, pot interveni unele modificări, iar programul ar putea fi mai scurt pentru unele supermarketuri.

Citeste si: Cum va fi vremea în minivacanța de Sf. Maria. "Sunt şanse crescute de ploaie"

Programul supermarketurilor pentru 15 august 2022, de Sfânta Maria

Programul supermarketurilor pentru 15 august 2022, de Sfânta Maria

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce ar fi în neregulă cu celebra caracatiță vândută în restaurantele lui Pescobar. Larisa a fost cea care a dat vestea: „Dacă vreți să mai mâncați caracatiță la Taverna Racilor”- kanald.ro

Citeste si: „Te iubesc, Hoder” Jador a dat vestea printre lacrimi! Ce urmează să se întâmple- wowbiz.ro

La momentul actual nu avem mai multe informații în acest context, însă de îndată ce vor fi anunțate modificări operate de supermarketuri în programul de funcționare, noi vi le vom transmite în cel mai scurt timp.

Ce beneficii vor avea românii care vor munci în ziua de Sfânta Maria?

Anual, ziua de 15 august 2022 este zi liberă de la stat. Astfel, majoritatea românilor vor beneficia de o minivacanță, cu ocazia celebrării Adormirii Maicii Domnului, potrivit Codului muncii. 

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, așa cum mai este cunoscută sărbătoarea în tradiția creștină, este una dintre cele mai importante sărbători din ultima lună de vară.

Conform Codului Muncii, angajatorii au obligația să ofere salariaților zile libere cu ocazia sărbătorilor legale naționale, iar în cazul în care refuză să facă acest lucru se pot alege cu amenzi de până la 10,000 de lei. 

Citeste si: Zile libere 2023. Câte mini-vacanţe vom avea?

Totuși, există anumite domenii în care activitatea nu poate fi întreruptă, ceea ce înseamnă că angajații vor trebui să muncească și în zilele libere de la stat.

Potrivit Codului Muncii,  zilele de sărbătoare legală  sunt zile în care nu se lucrează. Totodată, acordarea zilelor libere se face de către angajator, iar în cazul în care angajatul nu își poate lua ziua liberă, atunci i se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Citeste si: „Nu doresc nimănui să simtă ceea ce simţim noi în momentele astea şi ce am simţit noi în aceste patru săptămâni.” Ce s-a întâmplat cu mama lui Sebi, tânărul care a pierit în accidentul de la 2 Mai- kfetele.ro

Citeste si: "Bine, Cosanzreanooo!" Corina Bud, reacție după decizia Oanei Matache. Sora Deliei a apărut așa cum mulți nu se așteptau după divorț- radioimpuls.ro

De asemenea, dacă din motive justificate, nu se poate acorda timp liber, salariații trebuie să beneficieze de un spor de cel puțin 100% din salariul de bază.

Citeste si: Sfânta Maria Mare 2022: Tradiții, superstiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si