Proteste ale sindicaliștilor din cauza reducerii sporurilor

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor picheta sediile Guvernului, Parlamentului şi ministerelor în perioada 11 - 19 februarie, protestând faţă de anunţurile autorităţilor în legătură cu reducerea sporurilor pentru angajaţii bugetari, suspendarea acordării voucherelor de vacanţă pentru anul 2021 şi reducerea indemnizaţiei de hrană. Și sindicaliștii Cartel Alfa protestează în capitală.

Author: Alina Raducu marți 09 februarie 2021 , 11:51

Proteste ale sindicaliștilor din cauza reducerii sporurilor
Proteste ale sindicaliștilor din cauza reducerii sporurilor. Sursa foto: Facebook
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, întrunit luni, 8 februarie 2021, a luat act cu maximă îngrijorare de declaraţiile premierului Florin Cîţu şi ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, referitoare la reducerea sporurilor pentru angajaţii bugetari, suspendarea acordării voucherelor de vacanţă pentru anul 2021 şi reducerea indemnizaţiei de hrană.

În acest context a analizat posibilul impact al acestor măsuri asupra membrilor noştri de sindicat, a constatat lipsa completă a dialogului social, a consultărilor cu organizaţiile sindicale înaintea implementării acestor măsuri şi a hotărât adoptarea unui calendar de proteste sindicale pe termen scurt care vizează pichetarea Guvernului României, a ministerelor de resort şi a Parlamentului României în perioada 11 februarie- 19 februarie 2021. Pichetările vor avea loc după un program pe care îl vom anunţa în timp util, în limitele permise de legislaţia actuală, specifică perioadei stării de alertă ”, se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale remis, marţi, potrivit Agerpres.

Sindicaliști protestează în fața Guvernului din cauza reducerii sporurilor

Sindicat: „Ignorarea partenerilor sociali va declanşa nemulţumiri masive care riscă să se transforme în manifestaţii spontane”.

Conform sindicaliştilor, ignorarea partenerilor sociali în condiţiile construirii unei proiecţii bugetare cu impact negativ major asupra veniturilor salariaţilor din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială va declanşa multe nemulţumiri care riscă să se transforme în proteste ce vor putea bulversa activitatea curentă a celor două instituții aflate în linia întâi în lupta cu pandemia.

„F acem apel la toţi decidenţii implicaţi în constituirea bugetului, precum şi la toţi parlamentarii care urmează să aprobe acest buget, indiferent de culoarea politică, să aibă în vedere că salariaţii din sănătate şi asistenţă socială luptă de mai bine de un an cu virusul ucigaş în condiţii de muncă nemaiîntâlnite până acum şi sunt deja epuizaţi, iar lupta lor nu se va încheia curând, context în care reducerea veniturilor acestora este o situaţie pe care nu o putem accepta. Mai mult decât atât, creşterea imediată a salariilor, prevăzută de Legea 153/2017, pentru categoriile de salariaţi cu cele mai mici venituri din sistemul, constituie condiţia de bună credinţă a Guvernului României, nenegociabilă din punctul nostru de vedere”, se arată în comunicatul citat.

Citeste si: Cîmpeanu: Îndrăznesc să fiu convins că nu vom ajunge în situaţia în care să închidem şcolile din nou


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si