Protestul vine în contextul în care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat în repetate rânduri că acești angajați vor fi păstrați permanent în sistem, având în vedere deficitul de personal, iar la finalul lunii martie a fost adoptată inclusiv o lege în acest sens.

Un medic ATI care va rămâne fără loc de muncă a izbucnit în plâns în curtea spitalului: „Rar așa medic, felicitări!”

67 de angajați temporar în perioada pandemiei, ale căror contracte expiră pe 6 iunie și nu vor mai fi prelungite, au protestat joi în curtea Spitalul Municipal din Aiud.

După ce numărul de cazuri de COVID-19 a scăzut în ultima perioadă, noii angajați au fost repartizați pe toate secțiile spitalului din Aiud.

Medicul ATI Ovidiu Țuhașu, unul dintre medicii care în ultimii 2 ani au luptat din răsputeri pentru a-i salva pe bolnavii COVID care ajungeau în stare gravă pe secția sa, a izbucnit în plâns joi, în curtea spitalului, când și-a adus aminte de pacienții care nu au supraviețuit, dar și de momentele critice prin care a trecut alături de echipa sa, scrie publicația locală  Alba24.ro.

Citeste si: Prelevare de organe la spitalul Judeţean Târgu Mureş, de la un pacient de 60 de ani

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irinel Columbeanu și Irinuca, interviul anului pentru WOWbiz.ro. Detalii emoționante din culisele revederii de la aeroport- wowbiz.ro

„Eu cred că suntem cu toții în fața patului unei mame bolnave și anume sistemul nostru de sănătate. Atât copiii ei, care fiecare în parte, pentru faptul că au fost născuți, și-au dat viața pentru ea, și le mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce au făcut pentru noi, dar și medicii care acum sunt puși în fața situației, de ce mama a ajuns în situația asta. Și ei se străduiesc să facă tot ce se poate pentru ca ea să aibă resursele maxime și să poată să îi asigure condițiile maxime.

Așa că împreună, doar împreună o să putem să ne ajutăm mama noastră și anume sistemul nostru de sănătate bolnav”, a spus medicul Ovidiu Țuhașu, în curtea spitalului.

Spitalul din Aiud avea deficit de personal, înaintea pandemiei

„Rar așa medic, felicitări”, se auzea în rândul celor care protestau, în timp ce managerul spitalului, Bogdan Popa, detalia că medicul Ovidiu Țuhașu s-a dăruit zi și noapte pentru a-i salva pe pacienții COVID-19.

Citeste si: Un bărbat a fost transportat inconștient la spital după ce a căzut de pe o trotinetă electrică

Protestatarii au început apoi să îl aplaude pe medicul Ovidiu Țuhașu, moment în care medicul a izbucnit în plâns: „Vă mulțumim mult de tot și ne cerem iertare bunului Dumnezeu pentru că a îngăduit atâta suferință, aici la noi la Aiud și aparținătorilor, pacienților noștri, bolnavilor noștri și dumneavoastră tuturor, pentru tot ceea ce ați făcut.”

Citeste si: Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura căscată. „Ștefania, dacă mă crezi, eu te aștept!”- kfetele.ro

Citeste si: Fiul Gabrielei Firea, Tudor Ștefan, s-a căsătorit într-un cadru regal. Primele imaginile de la grandiosul eveniment- radioimpuls.ro

A urmat apoi încă o serie de aplauze, dar de această dată aproape toți cei prezenți erau cu ochii în lacrimi.

„Legea permite participarea la examen și rămânerea pe posturi a celor care au lucrat în spital în perioada aceea grea a pandemiei. Este un mare deficit de personal, spre exemplu, dacă aceste persoane nu vor fi angajate, voi rămâne singură pe secție după ora 3, la 30 de bolnavi, dar situația este la fel și pe alte secții”, a declarat una dintre asistentele din spital.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si