PSD: „Decizia CEDO a constatat doar că doamna Kovesi nu a beneficiat de cale de atac la decretul preşedintelui, lucru neimputabil unei instanţe din România”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, marţi, că deciziile CEDO nu se comentează, dar a apreciat că hotărârea judecătorilor face referire doar la faptul că fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi nu a avut cale de atac la decretul preşedintelui, lucru care nu poate fi imputat unei instanţe româneşti.

G.B., marți 05 mai 2020 , 17:36

psd decizie cedo kovesi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Dacă există o problemă legislativă o vom corecta”, a precizat Romaşcanu.

”Constatăm că nu trece o zi fără să fie campanie electorală pentru domnul preşedinte. (...) În loc să se gândească la problemele românilor, la problemele economice, la ceea ce trebuie făcut împreună cu Guvernul pentru relansarea economiei, domnul preşedinte a continuat să blameze vinovatul de serviciu şi anume Partidul Social Democrat”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD.

Citeste si: Iohannis: CCR are obligaţia de a revizui de îndată nu doar decizia în cazul Kovesi, ca urmare a hotărârii CEDO

Citeste si: Încă 14 persoane infectate cu coronavirus au murit. Bilanţul a ajuns la 841

Citeste si: Prefectul de Constanţa afirmă că turiştii care vor veni pe litoral ar putea fi testaţi de Covid-19

Acesta a precizat că deciziile CEDO nu pot fi comentate.

psd decizie cedo kovesi

PSD: „Decizia CEDO a constatat doar că doamna Kovesi nu a beneficiat de cale de atac la decretul preşedintelui, lucru neimputabil unei instanţe din România”

”După ce a revocat-o pe Kovesi prin purtător de cuvânt, preşedintele a prins curaj şi şi-a adus aminte cine este de vină, şi anume PSD. Deciziile CEDO nu se comentează, la fel cum nu se comentează nici deciziile instanţelor româneşti de orice nivel ar fi ele. Decizia CEDO a constatat doar că doamna Kovesi nu a beneficiat de cale de atac la decretul preşedintelui, lucru neimputabil unei instanţe din România. Dacă există o problemă legislativă o vom corecta după ce vom vedea motivarea instanţei”, a mai afirmat Lucian Romaşcanu.

Acesta susţine că ”preşedintele ar trebui să se decidă când iese din companie şi se apleacă şi asupra atribuţiilor de serviciu”, făcând referire la legi adoptate de Parlament pe care preşedintele întârzie să le promulge sau le-a retransmis spre examinare.

Citeste si: Klaus Iohannis, veste bună pentru companiile şi investitorii români: „România va ieși cu bine din această criză”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, în unanimitate, că revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA s-a făcut cu încălcarea mai multor articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, respectiv dreptul la un proces echitabil şi dreptul la libertatea de exprimare.

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a declarat despre decizia CEDO în cazul revocării fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi, că decizia CCR a făcut ca preşedintele Iohannis să semneze actul de demitere, nu faptul că el, ca ministru, a propus acest lucru.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban a transmis, marţi, că decizia CEDO în cazul Laurei codruţa Kovesi ”este dovada compromiterii actualei Curţi Constituţionale de către PSD”. Orban consideră că CCR ”s-a compromis prin propriile decizii care încalcă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, iar modul de acţiune şi constituire a Curţii ar trebui regândite.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si