Calendar Bacalaureat 2020. Când susțin absolvenții examenul. Măsuri speciale pentru elevi

Înscrierile la Bacalaureat încep în 3 iunie, din 22 iunie au loc examenele scrise, iar în 30 iunie este programată afişarea rezultatelor, conform calendarului aprobat de ministrul Educaţiei şi anunţat luni.

I.C., luni 25 mai 2020 , 10:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  De asemenea, distanţa între elevi în sălile de examen va fi de cel puţin 2 metri. Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei Sars-CoV-2 vor susţine examenul conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii.

  Citeste si: Bacalaureat 2020. Reguli noi pentru elevi și profesori. Cum se vor susține examenele

  „Monica Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de Bacalaureat - 2020. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Astfel, potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învăţământ la care s-au înscris cel puţin 30 de candidaţi proveniţi din seria curentă şi/sau din seriile anterioare. Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele: organizarea sălilor de examen  să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidaţii să fie repartizaţi  la o distanţă  de minimum 2 metri unul faţă de celălalt stânga/dreapta – faţă/spate; sălile de examen şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeaşi clădire; sălile deţin sisteme de supraveghere audio-video”, anunţă un comunicat transmis luni.

  scoala2.jpg

  Până la data de 8 iunie 2020, Comisia judeţeană de bacalaureat/a municipiului Bucureşti va nominaliza centrele de examen dintre unităţile de învăţământ care îndeplinesc aceste condiţii  şi centrele zonale de evaluare, precum şi unităţile de învăţământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidaţi şi maximum 1.000 de candidaţi.

  Citeste si: BAC 2020. Schimbare de ultim moment pentru elevi: nu vor mai susține aceste probe

  „Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei Sars-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii”, precizează ministerul.

  Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi aprobate prin ordin de ministru.

  Citeste si: Vor putea susține elevii examenele naționale? Răspunsul lui Horatiu Moldovan

  Pentru examenul naţional de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile judeţene de bacalaureat/a municipiului Bucureşti, comisiile de bacalaureat din centrele de  examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de contestaţii au obligaţia aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securităţii igienico-sanitare a elevilor şi a întregului personal implicat în desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat.

  CALENDARUL Bacalaureat 2020

  3 – 10 iunie 2020      Înscrierea candidaţilor

  11  - 17 iunie 2020    Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale

  22 iunie 2020            Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă

  23 iunie 2020            Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

  24 iunie 2020            Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

  25 iunie 2020            Proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă

  30 iunie 2020            Afişarea rezultatelor la probele scrise - până la ora 12:00

  30 iunie 2020            Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00

  1 iulie 2020               Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00

  1 - 4 iulie 2020         Rezolvarea contestaţiilor

  5 iulie 2020              Afişarea rezultatelor finale

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si