Regulile de aur pentru curățarea unei proteze dentare

La fel precum în cazul danturii naturale, protezele dentare sunt expuse pericolului de a dezvolta placă bacteriană, tartru şi pete. Pentru ca igiena cavităţii orale să fie una optimă, este recomandată o rutină zilnică adecvată de curăţare a protezei.

Author: Catalina Popa miercuri 24 noiembrie 2021 , 18:14

Regulile de aur pentru curățarea unei proteze dentare

Regulile de aur pentru curățarea unei proteze dentare

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Se recomandă utilizarea unei soluţii specializate de curăţare a protezelor dentare, formulate special pentru a fi eficiente şi blânde cu materialele din care sunt realizate aceste dispozitive, precum ar fi tabletele efervescente de curăţare a protezei. Acestea ajută la o curăţare în profunzime, periajul ulterior cu o periuţă cu peri moi, folosită împreună cu soluţia obţinută anterior de la tablete ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene şi a altor reziduuri; împreună, aceste metode ajută la menţinerea sănătăţii gurii şi a protezei dentare.

Cel mai probabil, medicul stomatolog v-a explicat deja cum să aveţi grijă de proteza dentară, dar, cu toate acestea, vă vom reaminti cele mai importante aspecte ale îngrijirii.

Citeste si: Cum se aplică în mod corect crema adezivă pentru proteze dentare. Pas cu pas

Regulile de aur pentru o proteză dentară bine întreținută

  • păstrarea protezei curate (de exemplu, utilizând tabletele efervescente COREGA);
  • fixarea protezei dentare pe gingii pentru a preveni pătrunderea particulelor de alimente sub proteză (de exemplu, folosind crema adezivă COREGA pentru proteze);
  • vizite regulate la medicul stomatolog.

Pasta de dinți obișnuită conține ingrediente abrazive care pot zgâria suprafața unei proteze dentare. Bacteriile care determină respirația urât mirositoare se pot multiplica în aceste zgârieturi.

Citeste si: Cremele adezive pentru proteza dentară îți pot uşura viaţa de zi cu zi. Cum te ajută când mănânci sau vorbești

Corega- tablete efervescente pentru curățarea protezelor dentare

Sistemul de curăţare COREGA Bio Formula „4 în 1” conţine 4 agenţi de curăţare care acţionează împreună pentru a vă ajuta să vă menţineți proteza dentară cât mai curată posibil. Aceștia distrug microorganismele dăunătoare de pe proteza dentară mult mai eficient decât pasta de dinți obișnuită.

Pastele de dinți obișnuite pot deteriora protezele dentare pe măsură ce zgârie suprafața acestora. Zgârieturile favorizează înmulțirea bacteriilor.

Tabletele efervescente COREGA curăță proteza fără a lăsa zgârieturi, astfel încât, aceasta rămâne curată.

Utilizarea zilnică a tabletelor efervescente COREGA pentru curățarea protezelor dentare asigură o curățare specializată, temeinică, a protezei, precum și prospețime în fiecare zi.

Citeste si: Acomodarea cu proteza dentară. Ce se întâmplă în primele zile?

Iată câteva sfaturi simple despre cum puteți menține igiena protezei dentare:

Pasul 1

Clătiți proteza dentară sub jetul de apă.

Pasul 2

Adăugați 1 tabletă de curățare COREGA într-un pahar cu apă foarte caldă (nu fierbinte), suficientă cât să acopere proteza introdusă în prealabil în recipient. Lăsați proteza scufundată în soluția obținută timp de 3-5 minute.

Pasul 3

Curăţaţi, apoi, proteza dentară cu o periuţă de dinţi cu peri moi şi cu soluţia de curăţat obţinută anterior.

Pasul 4

Clătiți foarte bine proteza sub jetul de apă și aruncați imediat orice soluție rămasă. Soluţia nu se poate reutiliza.


Abonează-te pe
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si