Acomodarea cu proteza dentară. Ce se întâmplă în primele zile?

Purtarea unei proteze dentare se poate impune în situaţia în care, din păcate, dinţii naturali sunt afectaţi şi ajunge să fie necesară îndepărtarea lor din cavitatea bucală. Iată cum vă puteți acomoda cu proteza dentară, pentru a vă simți cât mai confortabil și încrezători atunci când o purtați.

Author: Alina Raducu miercuri 24 noiembrie 2021 , 18:05

Acomodarea cu proteza dentară. Ce se întâmplă în primele zile?

Acomodarea cu proteza dentară. Ce se întâmplă în primele zile?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Este foarte important să știți câteva lucruri elementare în privința protezei până vă puteți acomoda cu aceasta.

Ce se poate întâmpla în primele zile cu proteza dentară

  • Mai multă salivă – totul va reveni la normal, în timp.
  • Gingii ușor inflamate pe alocuri – inflamația se va reduce în câteva zile. Dacă persistă mai mult de o săptămână, luați legătura cu medicul stomatolog.
  • Aveți senzația că proteza se mișcă în timp ce vorbiți sau mâncați – veți simți că această mișcare este mult mai intensă decât este de fapt. Un anumit grad de mobilitate este normal. Dacă această îngrijorare persistă și vă doriți mai multă siguranță, există metode prin care proteza dentară poate fi fixată mai bine pe gingii, cum ar fi o cremă adezivă.

Citeste si: Ce tipuri de proteze dentare există?

Primele săptămani cu proteza dentară

După primele săptămâni, însă, veți fi  deja obișnuiți cu noul mod de viață, totul putând reveni la un nou normal. Astfel chiar și cu proteza dentară puteți mânca aproape orice aliment vă doriți, dar cu grijă.

  • Mai multă salivă – totul va reveni la normal în timp.
  • Vă este mai greu să simțiți temperatura alimentelor pe care le consumați. Aveți grijă la alimentele și băuturile fierbinți pentru a evita arsurile la nivelul gurii.
  • Începeți să mâncați alimente moi, cum ar fi: pește, ouă, carne tocată și legume fierte.
  • Tăiați alimentele în bucăți mărunte și mestecați încet pe ambele părți ale gurii.

Citeste si: Cremele adezive pentru proteza dentară îți pot uşura viaţa de zi cu zi. Cum te ajută când mănânci sau vorbești

Acomodarea cu proteza dentară în timpul vorbirii

  • Exersați pronunția cuvintelor dificile în fața unei oglinzi.
  • Citiți cu voce tare.
  • Exersați pronunția sunetelor „s” și „f”.
  • În scurt timp, limba se va adapta la proteza dentară și veți putea vorbi normal.
  •  

Acomodarea cu proteza dentară se face în timp, mai întâi cu ușoare inflamații, care se reduc în câteva zile. În plus, puteți avea senzația că proteza se mișcă, însă pentru această problemă există mai multe soluții, printre care utilizarea unei creme adezive pentru protezele dentare, cum ar fi crema adezivă COREGA, care ajută la fixarea protezei dentare.

După primele săptămâni, însă, puteți observa o schimbare în ceea ce privește acomodarea cu proteza dentară, vă veți simți mai încrezători și astfel puteți consuma și acele alimente de care vă era teamă la început.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro


Abonează-te pe
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si