Rețetă gem de caise. O rețetă clasică, simplă și cu un conținut redus de zahăr. Este un deliciu în orice sezon. Iată cum prepari cel mai bun gem de caise!

Rețetă gem de caise- Ingrediente

 

  • 1 kg de caise
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 300 g de zahar

Citeste si: Reţetă dulceaţă de vişine: Greşeala pe care trebuie să o eviţi

Reţetă gem de caise

Cum prepari cel mai bun gem de caise?

Rețetă gem de caise- mod de preparare

Scoatem sâmburii de la caise, le spălăm bine, iar apoi adăugăm zahărul peste ele. Le lăsam așa peste noapte, din când în când mai putem amesteca folosind o lingură de lemn. Ziua următoare punem totul la foc și adaugăm si zeama de la jumătate de lămâie sau o lămâie întreagă, după preferințe. 

Lăsăm la foc iute până când dă în clocot, amestecăm. Putem lăsa caisele întregi sau ne putem folosi de un blender pentru a pasa bucățile de fructe rămase.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: Gem de cireșe. Rețeta, pas cu pas. Este delicios pentru micul dejun

Lăsăm focul mai mic și amestecăm încet pentru a nu se arde compoziția. Timpul de fierbere ajunge undeva la 30 de minute, până când compoziția se îngroașă. 

Lăsăm compoziția să se răcească, iar apoi putem pune în borcanele, pregătite înainte, preparatul.

Trucuri pentru un gem de caise excelent

  • fructele trebuie să fie bine coapte
  • folosiți zeamă de lămâie pentru a-i da o culoare frumoasă
  • puteți adăuga vanilie sau lavandă, sau orice altă aromă pentru un gust aparte
  • fierbeți totul la foc iute și amestecați mereu pentru a nu se lipi
  • utilizați o cratiță largă și fund gros pentru ca lichidul să nu se evapore repede
  • amestecați mereu pentru a nu se lipi
  • dacă vreți o consistență mai groasă mai lăsați 10-15 minute totul la fiert
  • dacă vă temeți că nu ar pute rezista, puneți borcanele cu gem de caise la fiert, timp de 30 de minute la bain-marie și lăsați-le să se răcească tot acolo
  • după ce s-au răcit le puteți depozita în cămară

Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si