REZIDENȚIAT 2019. Peste 8.800 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie susţin astăzi examenul de rezidenţiat

REZIDENȚIAT 2019. Peste 8.800 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie susţin, duminică, examenul de rezidenţiat. Proba se desfăşoară în şase centre universitare, pe durata a patru ore.

R.B., duminică 08 decembrie 2019 , 13:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  REZIDENȚIAT 2019. Ministerul Sănătăţii organizează, duminică, concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie şi, la fel ca în anii trecuţi, examenul se va desfăşura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

  “Cele 6 centre universitare îndeplinesc condiţiile pentru organizarea concursului de intrare în Rezidenţiat, dar şi pentru pregătirea unui număr suplimentar de rezidenţi. Am cerut ca acest concurs să se desfăşoare în spiritul corectitudinii şi al transparenţei, principiile acestei guvernări. Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar, în condiţiile în care resursa umană este deficitară căutăm soluţii ca toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, să fie admişi. Urez succes tuturor participanţilor la concurs şi îi asigur de tot suportul noii echipe a Ministerului Sănătăţii”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

  Citeste si: VIDEO | Val de reacții după amânarea examenului de rezidențiat

  REZIDENȚIAT 2019. Candidaţii trebuie să rezolve un test grilă cu 200 de întrebări, pe durata a patru ore.

  Ministerul Sănătăţii a transmis recomandări pentru candidaţii care susţin examenul. 

  REZIDENȚIAT 2019. ”Pentru accesul în sala de concurs, candidaţii se vor legitima cu buletinul/cartea de identitate sau paşaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Cetăţenii străini vor avea asupra lor paşaport / act de identitate - în termen de valabilitate. Acesta poate fi însoţit, după caz, de certificat de înregistrare sau permis de şedere. Candidaţii sunt rugaţi să se asigure că vor ajunge în timp util la sala de concurs, indiferent de condiţiile meteo. Candidaţii care şi-au schimbat numele între dată înscrierii şi dată concursului vor avea asupra lor acte doveditoare: certificat de căsătorie, hotărâre judecătorească etc”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

  Citeste si: VIDEO | Revolta absolvenților de Medicină: „Suntem șomeri și nu avem asigurare de sănătate”

  În această sesiune au depus dosarele pentru participare la concurs un număr de 8.876 tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie (6.283 medicină, 1.740 medicină dentară, 853 farmacie).

  REZIDENȚIAT 2019. Aceştia candidează pe un număr de 4.710 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire (3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară şi 256 farmacie şi 96 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie - MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI).

  Citeste si: Sorina Pintea, despre organizarea rezidenţiatului: ”Preşedintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile, astfel încât aceste ordine să poată fi semnate”

  Pentru această sesiune, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu  558 numărul posturilor şi locurilor pe domeniul medicină, faţă de numărul de absolvenţi.
  Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că se caută soluţii pentru ca toţi cei care obţin minim 60% din punctajul maxim pe fiecare domeniu să fie admişi ca rezidenţi.

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si