Rezultate contestații BAC 2021 sesiunea de toamnă: Când se publică notele finale?

Rezultate contestații BAC 2021 sesiunea de toamnă: Când se anunță notele finale pe bacalaureat.edu.ro, după rezolvarea constestațiilor?

Author: Alina Raducu miercuri 01 septembrie 2021 , 18:02

Rezultate contestații BAC 2021 sesiunea de toamnă: Când se publică notele finale?
Rezultate contestații BAC 2021 sesiunea de toamnă: Când se publică notele finale?[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultatele la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, au fost afișate în data de 31 august pe edu.ro. 

Când se publică notele finale după rezolvarea contestațiilor de la BAC 2021?

După soluționarea contestațiilor în intervalul 1- 3 septembrie, rezultatele finale vor fi publicate vineri, 3 septembrie.

Astfel, cei aproape 39.000 de candidați care s-au înscris la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului vor afla în data de 3 septembrie, rezultate finale ale examenului.

Notele la BAC 2021, sesiunea de toamnă, se vor afișa la centrele de examen, precum și pe site-ul Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro.

În acest an, notele pe care le primesc candidații înscriși la examenul de Bacalaureat sunt anonimizate. În acest caz, absolvenții de liceu au primit anterior un cod unic.

Astfel, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2021, apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

Rezultate contestații BAC 2021 sesiunea de toamnă: Când se publică notele finale?
Rezultate contestații BAC 2021 sesiunea de toamnă: Când se publică notele finale?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Edu.ro Rezultate BAC 2021 toamnă- sesiunea august- septembrie: Când se anunță notele finale după contestații?

Unde poți afla rezultatele finale de la BAC 2021, sesiunea de toamnă?

Astfel, fiecare elev va trebui să verifice codul și sa-l identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Rezultatele finale la BAC 2021 toamnă- sesiunea august septembrie vor fi publicate pe site-ul  bacalaureat.edu.ro/2021.

În acest caz, doar cine își cunoaște codul va putea afla notele obținute la examenul de Bacalaureat 2021.

Potrivit Ministerului Educației, notele sunt anonimizate, iar absolvenții de liceu vor folosi codul unic primit pentru a afla rezultatele la sesiunea de toamnă a BAC 2021.

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 31 august 202, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

La a doua sesiune a examenului BAC 2021 au participat cei care nu s-au putut prezenta în sesiunea din vară sau care au picat examenul în sesiunea anterioară, dar și candidați din alte promoții.

Rezultate contestații BAC 2021 sesiunea de toamnă: Când se publică notele finale?
Rezultate contestații BAC 2021 sesiunea de toamnă: Când se publică notele finale?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Subiecte BAC 2021 Edu.ro la Geografie, Biologie, Anatomie, Informatică, Chimie organică şi anorganică, Fizică, Logică, Psihologie şi Filosofie

Conform Ministerului Educației, rata de promovare înregistrată în sesiunea august- septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este 30,3%. În aceeași sesiune a anului trecut, înainte de soluționarea contestațiilor, procentul candidaților promovați a fost 31,5%.

Din totalul candidaților promovați (9.703), 6.816 candidaţi provin din promoţia curentă, iar 2.887 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2020- 2021 este 32,3%. Pentru promoțiile anterioare, rata de succes a candidaților este 26,3%.

Astfel, la probele scrise s-au prezentat 32.043 de candidaţi din cei 38.949 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 77 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Rezultatele, înainte de contestaţii au fost afișate pe 31 august, ora 12:00, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele au fost publicate prin animizarea datelor personale ale candidaților, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Citeste si: Subiecte Matematică BAC 2021 sesiunea august- septembrie: Barem de corectare


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Familia Raisei, fetița ucisă pe o trecere de pietoni din Capitală, refuză banii de... Familia Raisei, fetița ucisă pe o trecere de pietoni din Capitală, refuză banii de înmormântare de la polițistul vinovat:”Noi avem nevoie de copilul nostru”
spotmedia.ro
Cazul incredibil și străvechi al unui italian care și-a înlocuit mâna amputată cu un... Cazul incredibil și străvechi al unui italian care și-a înlocuit mâna amputată cu un cuțit. A trăit așa mult și bine
spotmedia.ro
În premieră, un calmar a fost găsit la o adâncime record, unde presiunea e de 600 de... În premieră, un calmar a fost găsit la o adâncime record, unde presiunea e de 600 de ori mai mare decât la suprafață
b1.ro
Reacţia virulentă a lui Mircea Geoană, după ce Rusia a cerut retragerea forţelor... Reacţia virulentă a lui Mircea Geoană, după ce Rusia a cerut retragerea forţelor militare NATO din România
ziareonline.ro
TOTI CHIRIASII si cei din GAZDA sunt VIZATI!  POLITIA a facut ANUNTUL, se va ramane... TOTI CHIRIASII si cei din GAZDA sunt VIZATI! POLITIA a facut ANUNTUL, se va ramane fara BULETINE
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
România plânge! O mare artistă a țării a trecut în neființă. Doliu uriaș România plânge! O mare artistă a țării a trecut în neființă. Doliu uriaș
doctorulzilei.ro
Greșeala majoră din bucătărie! Alimentele care își pierd proprietățile după congelare.... Greșeala majoră din bucătărie! Alimentele care își pierd proprietățile după congelare. E otravă pentru sănătate
romaniatv.net
Iulia Vântur și Salman Khan au făcut marele anunţ! Doar despre asta se vorbeşte la... Iulia Vântur și Salman Khan au făcut marele anunţ! Doar despre asta se vorbeşte la Bollywood
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si