Sorin Cîmpeanu, anunț pentru toți elevii și părinții acestora: „Masca, obligatorie şi la exterior în prima zi de şcoală”

Sorin Cîmpeanu a făcut un nou anunț privind începerea noului an școlar. Ministrul Educației a declarat că masca de protecție este obligatorie și la exterior în prima zi de școală.

Author: Georgiana Balaban luni 30 august 2021 , 18:10

sorin cîmpeanu anunț prima zi de școală
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai sunt doar câteva zile până la începerea noului an școlar. Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații o dată cu creșterea cazurilor COVID-19.

Ministrul Educației și Cercetării a anunțat că masca va fi obligatorie în prima zi de școală, chiar și la exterior.

Citeste si: Edu.ro Rezultate BAC 2021 toamnă- sesiunea august- septembrie: La ce oră se anunţă notele şi când se depun contestaţiile?

Cîmpeanu a făcut mărturisiri cu privire la noul an școlar. Conform ultimelor date, noul an școlar va începe pe data de 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor, de toate vârstele.

Sorin Cîmpeanu- anunț pentru prima zi de școală

Ministrul Educației a făcut noi declarații.

Oficialul a afirmat că cei care vor să participe la festivitatea de deschidere a noului an școlar, indiferent de localitate, de școală sau de liceu, vor trebui să poarte măști de protecție, chiar dacă ceremoniile de deschidere se desfășoară la exterior.

Citeste si: Vineri are loc ședința de lucru la Palatul Victoria pe tema vaccinării copiilor

sorin cîmpeanu anunț prima zi de școală
Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.[Sursa foto: Facebook]

„În data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți școlarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: VIDEO| Anunțul ministrului Educației: când începe școala și ce reguli trebuie să respecte elevii

La festivitatea de redeschidere a noului an școlar, atât elevii, cât și părinții, dar și profesorii, trebuie să respecte regulile sanitare. Cîmpeanu a transmis că s-a decis ca ceremoniile să aibă loc, în condițiile în care se organizează tot felul de alte evenimente, cum ar fi petreceri.

Noi reguli pentru prima zi de școală

Ministrul Educației Naționale a subliniat faptul că, pentru ca aceste ceremonii de redeschidere să se organizeze, toți participanții mai trebuie să respecte o regulă extrem de importantă, pe lângă măștile de protecție și la exterior.

Conform lui Cîmpeanu, evenimentele nu trebuie să dureze mai mult de o oră și jumătate, în aceleași condiții, indiferent de rata de infectare a localității.

Citeste si: Ministrul Educației face un nou anunț. Școlile din România s-ar putea închide în octombrie: "Este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie"

„Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții: masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că se creează aglomerări mari de persoane, elevi, părinți, bunici, profesori, iar durata să fie de maxim o oră și jumătate”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Raed Arafat a mărturisit zilele trecute că masca de protecție ar putea deveni, din nou, obligatorie în toate spațiile dacă se observă o creștere semnificativă de infectare cu COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si