Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii: Cum verifici online notele pe Edu.ro?

Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii. Astăzi, 28 iulie 2021, s-au afişat rezultatele finale după contestaţii la examenul de Definitivat 2021. Iată cum verifici online notele!

Author: Andreea Stoica miercuri 28 iulie 2021 , 10:00

Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii - EDU.ro
Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii - EDU.ro
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii: UPDATE 28 iulie 2021, ora 10:00. Rezultatele finale ale candidaţilor la proba scrisă au fost publicate pe http://definitivat.edu.ro/

Notele vor fi anunţate pe site-ul Edu.ro.

Pentru a consulta rezultatele trebuie să intraţi pe acest site: http://definitivat.edu.ro, să selectaţi judeţul în care aţi susţinut examenul şi să generaţi raportele. După aceea, notele pot fi văzute doar după codul pe care l-aţi primit la examen.

Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii. Rata de promovare

Înainte de contestaţii, rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 5.782 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii - EDU.ro
Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii - EDU.ro

Citeste si: Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro. Consultă online baremul de corectare

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 8.300 de candidaţi (95,80%). Dintre aceştia, 366 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.

Lucrările a doi candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8- 10. Dintre aceştia, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Citeste si: Edu.ro Subiecte Titularizare 2021 şi barem pentru educatori, învăţători şi profesori

Potrivit Ministerului Educației, 3.232 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidaţi.

Condiţii de promovare la Definitivat 2021

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, evidenţiază Ministerul Educaţiei.

Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe cei 8.839 de candidați (dintr-un total de 9.370 de candidați înscriși la începutul anului școlar), care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:

 

  • efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an
  • calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”
  • media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional- minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii
Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii

Citeste si: Subiecte Definitivat 2020 şi barem de corectare. Anunţul EDU.ro

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (3.006), învățământ primar în limba română (1378), educație fizică și sport (977), psihopedagogie specială (423), limba și literatura engleză (376), respectiv limba si literatura română (346).

Mai multe informaţii despre examenul de Definitivare 2021 găsiţi pe definitivat.edu.ro/2021


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Raed Arafat a făcut anunțul: Vom avea nevoie de certificat verde și la mall. Unde... Raed Arafat a făcut anunțul: Vom avea nevoie de certificat verde și la mall. Unde trebuie să-l prezentăm
spotmedia.ro
Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”.... Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”. Ce s-a întâmplat cu imunitatea copiilor
spotmedia.ro
Ţara care va adăuga fluor în apa de la robinet, ca măsură de luptă împotriva cariilor... Ţara care va adăuga fluor în apa de la robinet, ca măsură de luptă împotriva cariilor dentare
b1.ro
De ce vrea Carla’s Dreams, jurat la „SuperStar” (Pro TV), să trăiască în anonimat De ce vrea Carla’s Dreams, jurat la „SuperStar” (Pro TV), să trăiască în anonimat
infoactual.ro
Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
evz.ro
Imagini ȘOCANTE cu vedete desfigurate de operații estetice. Nici părinții lor nu le mai... Imagini ȘOCANTE cu vedete desfigurate de operații estetice. Nici părinții lor nu le mai recunosc. FOTO
doctorulzilei.ro
Masca de protecție, din nou obligatorie în spațiile deschise! Când intră în vigoare... Masca de protecție, din nou obligatorie în spațiile deschise! Când intră în vigoare decizia autorităților?
romaniatv.net
Fauci, previziune teribilă! "Va apărea o variantă care este funcțional... Fauci, previziune teribilă! "Va apărea o variantă care este funcțional DIFERITĂ de cele pe care le vedem acum"
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si