Românii care călătoresc în Slovenia, plasaţi în izolare 14 zile

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că românii care călătoresc în Slovenia vor fi plasaţi în izolare 14 zile, fie la hotel, fie în locuri special amenajate de către autorităţi. Tranzitul este permis, cu condiţia să nu depăşească 12 ore. Persoanelor cu simptome de infecţii respiratorii nu le va fi permisă intrarea în ţară.

Georgiana Balaban, vineri 31 iulie 2020 , 20:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile slovene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare şi tranzit pe teritoriul Republicii Slovenia, intrate în vigoare la data de 31 iulie 2020. Noile condiţii vizează cetăţenii care vin din state cu risc epidemiologic ridicat, printre care şi România, alături de alte ţări europene, precum Bulgaria şi Luxemburg”, a transmis, vineri, MAE.

Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile slovene, cetăţenii venind din România care intră în Republica Slovenia în scopul şederii (şi nu al tranzitului) trebuie să intre în autoizolare timp de 14 zile la hotel sau în altă locaţie desemnată.

Persoanele care nu pot indica o locaţie pentru efectuarea autoizolării vor fi plasate în carantină instituţionalizată.

români slovenia izolare

Citeste si: Gina Chirilă și Bogdan Vlădău învârt „Roata Norocului”

Citeste si: VIDEO - Sudul țării se topește! Medicii trag un semnal de alarmă

Citeste si: Guvernul adoptă OUG privind ajutorul de un miliard de euro pentru firme

”Sunt exceptate de la măsura autoizolării/carantinei anumite categorii de persoane, cum ar fi persoanele aflate în tranzit sau transportatorii. Lista cu toate categoriile exceptate poate fi consultată pe site-ul Ambasadei României la Ljubljana, la adresa: https://ljubljana.mae.ro/sites/ljubljana.mae.ro/files/exceptii-lista.rosie.pdf”, am mai transmis MAE.

Cu privire la tranzit, autorităţile slovene au precizat că acesta este permis, cu condiţia ca durata acestuia să nu depăşească 12 ore.

Citeste si: Colaborare neașteptată. O concurentă de la ”Bravo, ai stil! Celebrities” a dat lovitura cu un celebru manelist!

De asemenea, autorităţile locale pot solicita cetăţenilor români care tranzitează teritoriul Republicii Slovenia spre alte state europene documente justificative privind dreptul de intrare pe teritoriul statului de destinaţie, precum şi scopul deplasării.

Cu toate acestea, persoanelor cu simptome clare de infecţie (febră, tuse etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Republicii Slovenia.

Românii care călătoresc în Slovenia, plasaţi în izolare 14 zile

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +38615058294, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă (deces, accident cu victime, arestare), au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +38640980068.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 1.295 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanţul este de 50.886 de persoane infectate. De asemenea, au fost înregistrate 39 de decese, numărul total ajungând la 2.343.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si